Болни българи в Англия оставени на произвола на съдбата, не ги искат

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook
Вижте нашите специални оферти и няма да съжалявате:

Българи, живеещи в Англия са оставени на произвола на съдбата и никой в чуждата страна не им оказва помощ. Събрани в една общност, в групи за взаимопомощ, нашенци масово коментират некомпетентното отношение на медиците на острова, разменяйки информация в социалната мрежа и молейки за помощ.. Със седмици наши сънародници са затворени в домовете си болни, и никой не им оказва помощ. Когато звънят на спешните телефони, им казват да пият парацетамол и да не излизат навън.

“Стойте си вкъщи, пийте парацетамол и се молет “, е най-честият отговор, получаван от хладнокръвните служители зад спешния телефон. Ние от Struma.com направихме проучване, като се опитахме да се свържем с двата телефона за спешна помощ там. Какво се оказа : За да получиш съвет е нужно да чакаш минимум 1 час, докато някой отговори, а пък от от единия телефон дори не си направиха труда да вдигнат, а това което казаха след дълго чакане на другата линия е едно и също, към всеки, независимо от симптомите му или колко продължава боледуването: “Пийте парацетамол и стоите вкъщи”.

 

Свързахме се с българи, които са болни със съмнения за коронавирус, които бяха единодушни: Здравеопазването в тази ситуация е под всякаква критика. Лекуваме се с парацетамол и чакаме, какво чакаме да почнем да умираме, каза 47-годишен нашенец, който от почти 10 дни е с висока температура, която не може да свали с працетамол. Дали му същия съвет да стои у дома и да взема универсалното лекарство. Стотици се оплакват от висока температура, кашлица и задух, като тези симптоми продължават с дни. Доколкото става ясно, политиката на медиците във Великобритания е, че трябва да изчакате поне 14 дни, за да получиш помощ.

Тестовете за коронавирус се правят само при изключително тежки случаи, а настаняването в болнично заведение изисква инфекцията да е достигнала до крайната си точка. Хиляди българи заклещени на острова, търсят съвети как да помогнат на техни заболели близки, свързват се с медици от България и опитват всичко, за да запазят здравето им. “Опитваме да се свържем с джипи за антибиотик, за да не се превърнем в статистика, но е напълно безуспешно. “Стоите си вкъщи, взимайте парацетамол и се молете”, са съветите в западно общество в 21 век”, пише възмутена жена в една от групите за взаимопомощ в Англия, на която и двамата й родители са болни, но не могат да достигнат до медицинска помощ.

Коронавирусната епидемия във Великобритания се очаква да продължи и може да доведе до заболеваемост сред 80% от населението и хоспитализация на 7, 9 милиона души, разкрил секретен документ от брифинг на здравните власти във Великобритания, предназначен само за висши служители, предаде тази информация местен вестник – “Гардиън”. За разлика от останалите страни, Англия до последно отлагаше извънредно положение.

Хората не можеха да спрат да ходят на работа, а метрото и автобусите бяха претъпкани всеки ден. Припомняме, че епидемията достигна и до горните етажа на власта, като британският премиер Борис Джонсън и принц Чарлз дадоха и положителни проби за коронавирус. Нека се молим, Бог да бъде с нашите сънародници и да успеят да останат здрави и живи в тази тежка битка с коронавируса!

В. Иванова

Вижте нашите специални оферти и няма да съжалявате:

Харесайте сега най-бързо развиващата се медия!
Сподели ни и присъедини всички свои приятели във “Фейсбук”

Следете сайта ни и бъдете усведомени за всяка новина от България и цял свят. Качваме постоянно, за да разбирате всичко на време.

Харесайте страницата ни във фейсбук и бъдете винаги информирани

При проблеми, въпроси и други казуси може да се обърнете към нас на e-mail: [email protected]

Можете да ни потърсите и на лично съобщение във фейсбук страницата ни.

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook