Българска лекарка се зарази с COVID-19, докато помага на пациенти

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook
Вижте нашите специални оферти и няма да съжалявате:

Това са думи на един български медик. Лекар, който е на първата линия на фронта. Във войната с враг, който е невидим. А невидимият е най-страшен, макар и победим.

„Здравейте колеги, приятели, близки, познати и непознати, Вие, които редовно четете моите постове и ме подкрепяте във „войната“ с вируса с красиво име Корона. Искам да Ви информирам,че Аз вече съм заразена.

Моето верую и смисълът на живота ми ,вече 30 години ,е да лекувам безотказно и безусловно пациентите имащи нужда от моята помощ.Това е причината която ме доведе на предната линия на фронта.Това желание да бъда полезна във всяко време включително и сега,изпълнявайки дълга си на лекар от предния фронт ми изигра лоша шега.

Ние лекарите от спешния кабинет на Пета МБАЛ първи се срещнахме и прегледахме пациентите с Корона вируса и ние бяхме и сме все още на работните си места и в момента. Разбира се без мен.Въпреки добрата екипировка,въпреки спазването на всички инструкции за дезинфекция и хигиена това се случи.Аз като началник на екипите си съм се стремяла да подсигуря всичко необходимо за безопасната им работа,за което съм благодарна на ръководството на болницата.

До вчера когато организирахме с ръководството обезпечаването на болницата и помагах на отделенията за окомплектоване на предпазните и защитните средства,всеотдайно съм помогнала на всеки,който е поискал помощ от мен, без да зная,че съм вирусоносител.

Днес когато разбраха за моят позитивен тест, няма да Ви казвам за реакцията. Та……това са днешните новини от фронта. За сега оставам зад завесата на сцената и чакам с нетърпение да се възстановя за да продължа с хобито си ,което е моята професия.“

Вижте нашите специални оферти и няма да съжалявате:

Харесайте сега най-бързо развиващата се медия!
Сподели ни и присъедини всички свои приятели във “Фейсбук”

Следете сайта ни и бъдете усведомени за всяка новина от България и цял свят. Качваме постоянно, за да разбирате всичко на време.

Харесайте страницата ни във фейсбук и бъдете винаги информирани

При проблеми, въпроси и други казуси може да се обърнете към нас на e-mail: [email protected]

Можете да ни потърсите и на лично съобщение във фейсбук страницата ни.

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook