Български анестезиолог в Испания: Положението е критично, тук е като на война

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook
Вижте нашите специални оферти и няма да съжалявате:

Д-р Милен Бонев е анестезиолог в болница в Барселона. На живо по скайп в предаването „Лице в лице“ той разказа повече за това как се борят срещу коронавируса.

„Положението е повече от критично. Тук е като на война, ние сме в бедствено положение“, каза д-р Бонев.

„Работя в частно здравно заведение, което преди три седмици се превърне в болница за лечение на пациенти с COVID-19. Повече от 160 души имаме на етажите, трябваше да преустроим цялата болница“, разказа още той.

„Всички операционни блокове, които са три, превърнахме в реанимации. Във всяка операционна зала имаме по двама пациенти и на практика сме изчерпали почти целия ресурс по отношение на интензивното лечение“, каза д-р Милен Бонев.

По думите му има и млади пациенти, а двама души на 44 и 46 г. са в реанимация.

„Около 30% от населението на Испания е над 60 г. и затова повечето пациенти са възрастни. От 60 до 75-годишна възраст са ни повечето пациенти на вентилация“, поясни анестезиологът.

Той каза, че за няколко дни са имали проблеми с предпазните облекла, но в момента са много добре снабдени и защитени.

За последните 24 часа 849 души са починали от коронавирус в Испания. Това е рекорден брой на починалите за едно денонощие от началото на епидемията в страната.

Общо 8189 души са починалите от вируса в Испания досега, като по този показател страната се нарежда на второ място в света след Италия. За последното денонощие в Испания бяха регистрирани 9222 нови случая на зараза, с което общият им брой достигна 94 417.

Основното безпокойство на здравните власти в Испания е, че интензивните отделения, които са на предела на капацитета си, ще се окажат препълнени. Персоналът вече се оплаква от липса на предпазни облекла. Най-тежко е положението в Мадрид, където починаха 3603 души.

Вижте нашите специални оферти и няма да съжалявате:

Харесайте сега най-бързо развиващата се медия!
Сподели ни и присъедини всички свои приятели във “Фейсбук”

Следете сайта ни и бъдете усведомени за всяка новина от България и цял свят. Качваме постоянно, за да разбирате всичко на време.

Харесайте страницата ни във фейсбук и бъдете винаги информирани

При проблеми, въпроси и други казуси може да се обърнете към нас на e-mail: [email protected]

Можете да ни потърсите и на лично съобщение във фейсбук страницата ни.

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook