Ваня Червенкова е неузнаваема, няма да я разпознаете с новото и тяло и визия

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook

Тя е просто неузнаваема с 20 години по- млада изглежда и наистина бихме казали, че доста добре са се получили при нея нещата.

Ваня Червенкова е един от първите производители на алкохол и бутилира минерална вода по времето на демокрацията у нас. В продължение на десетилетия развива сериозен бизнес със страните от бившия СССР и Балканските държави. Животът й е приключение, което непрекъснато я вкарва в различни екшън ситуации.

На 27 юли 2003 г. на Колхозния пазар във Варна хладнокръвен килър изпразва от упор цял пълнител в тялото на бизнес дамата. Пет от куршумите се забиват в тялото й, а сцената се разиграва пред очите на невръстната й тогава дъщеря Никол.

След срещата със смъртта Червенкова променя начина си на живот. Прощава на убийците си и признава, че прошка е тежък урок, който е трябвало да научи, за да върви напред с вдигната глава. Участва в няколко риалити предавания, пише книги и създава собствена диета за здравословно хранене. През 2020 г., дни след като с е спасила от коварния ковид, предприема тежка експедиция в Алтай.  На 27 март Ваня посрещна у дома поредния си рожден ден с обещанието да почерпи приятелите си едва след като отворят заведенията.

– Какво си пожелавате навръх рождения ден?

– Мога да кажа, че леко съм ядосана на коронавируса, защото втора поредна година – точно на моя рожден ден, страната е в локдаун. През 2020 г. взех изключително сериозни мерки, за да се пазя. Не очаквах, че през 2021-а отново ще бъдем в затворен режим. Разбира се, имам възможност да празнувам с приятели в заведения, които работят тайно с кодове или без кодове, но не го направих и няма да го направя, защото съм възмутена от подобни ресторанти и барове. Категорично съм против да работят по време на карантина, защото зная как се кара Ковид-10. В момента дори дъщеря ми боледува много тежко от вируса. Бях на бизнес преговори в Дубай, когато разбрах, че е болна и се притесних зверски. Вдигнала е висока температура, докато съм била в чужбина са я приели в „Пирогов“. Попаднала е на мой близък лекар – завеждащ ковид-отделението. Направили са всичко възможно, за да я вдигнат на крака и са я изписали за лечение вкъщи. Но вместо да се подобрява, положението й става по-тежко. Така че хич не ми е до празненства. На 27 март миналата година заради драконовските мерки, които предприех, бях абсолютно сама с една бутилка шампанско. Тази година предупредих приятелите си, че ще празнувам чак като отворят заведенията. Ако искат, ще празнуваме в България, ако искат – в Гърция или Турция. Ще се разцепим от купон. На 27-и приемах само букети с цветя – доставка до вкъщи

– Каква беше изминалата година за вас в личен и в професионален план?
– Очаквах спадове в оборотите на компанията с терминалите, защото една част от обектите, където са разположени машините ни, затвориха. Изтеглянето на „Национална лотария” също ни се отрази сериозно, спирането на спортните празненства също ни повлия. Знаете, че аз съм един от най-сериозните партньори на всички компании за спортни залози в България. За мое голямо учудване се справихме. Запазихме всички служители – повечето работят от вкъщи, но има и дежурни в офиса. Оборотите ни се увеличиха с един път и половина за 2021 г., дори добавихме допълнителни услуги. Може би защото хората не трябваше да се редят на опашки, предпочетоха да ползват нашите услуги. В професионален план имах изключително успешна година – коронавирусът ни донесе голям ръст в продажбите. Освен това станах ексклузивен представител за България и Румъния, а може би и за Турция в скоро време, на всички продукти на Хабиб Нурмагомедов. Той се занимава и с фитнес храни и смята да инвестира във фабрика в България. В личен план няма с какво да се похваля, защото от работа не ми остана време да имам емоции. Мога да споделя, че се сбъдна моя дългогодишна мечта – попаднах в една специална експедиция за посещение на Алтай и Алтайския край. За нея се подготвях дълго. Започнах с тежки кросове и покоряване на върхове. Никога не се бях качвала на по-високо от 1000 метра. Обаче стана така, че поставих собствен рекорд – качих се на над 3800 метра височина. Е, не можахме да покорим Белуха, защото времето беше изключително лошо и не ни допуснаха до върха, но успях да се срещна с алтайските шамани, при които ходи Владимир Путин. Той заедно със Сергей Шайгу беше там буквално преди дни, дори водачът ни беше един и същ местен мъж. Самото пребиваване беше невероятно и изискваше силна подготовка. Всеки ден изстрелвахме по 200 патрона, но това е едно от многото неща. Алтай е красив и опасен…

Като цяло промених доста неща в себе си. От две години съм пълен веган. Тренирам всеки ден и съм в пълна метаморфоза, но в по-добра физическа форма не съм се чувствала дори когато бях на 25 години. И в професионален, и в личен план съм изключително доволна от себе си.

– Имате ли незабравим рожден ден, за който да ни разкажете?
– От известно време се занимавам с йога. В дома си имам 46 буди. На миналия си рожден ден застанах срещу един Буда и си повтарях, че няма да се ядосвам, защото явно трябва да мина и през такова изпитание. Надявах се, че това ще е първият и последният ми рожден ден, който ще изкарам сама. Тогава си пожелах да имам големи мечти и да постигам големи върхове. Не очаквах, че и на тазгодишния си рожден ден ще си говоря с Буда, за съжаление.

 

– Какво е отношението ви към подаръците? Казвате ли какво искате за рождения си ден или обичате изненадата?
– Не обичам да ми подаряват подаръци, защото смятам, че е твърде материално и невинаги е знак на обич и уважение. Намирам живите цветя като знак за истинска любов. За това обичам да получавам цветя с повод и без повод. По време на празници къщата ми се напълва с красота. Миналата година по това време прекарах тежко Ковид-19. Тогава приятелите ме зарадваха с цветя, изпратени до мен. Тази година съм добре, но ходя само на работа и на тренировки в частния си фитнес. Иначе обичам да правя сама на себе си подаръци. Преди дни в социалните млежи написах пост, че ще си направя подарък. Повечето хора решиха, че ще взема ново кученце или нова кола. Е, аз сили за ново кученце нямам, защото все още тежко преживявам загубата на Бижу. Имам мъничко чихуахуа, което е 10-годишно и засега ще бъда само с него. Взех се прекрасна българска носия от една жена. Казва се Детелина Дрганова и е невероятна, защото всичко прави на ръка. Три месеца бродира носията – невероятно нежна красота стана. Мечтая тази уникална дреха един ден да я предам на дъщеря ми и ще се радвам да се предава по женска линия в рода ни като реликва. Искам на моите години всяка една жена от рода ни да бъде толкова стройна, колкото съм аз в момента. Детелина вложи много любов в направата й, а аз оценявам нейния труд. Не ми поиска предварително аванс, което ме учуди. Представяте ли си какво доверие ми има?! Това е един от най-скъпите подаръци, които съм си правила и съм много щастлива.

– Кой е най-хубавият и най-лошият момент в живота ви?
– Най-хубавият е, когато родих Никол и я взех в ръцете си. Най-лошият е, когато прегърнах смъртта и загубих първия си живот през 2003 г.

– Притеснявате ли се от старостта?
– Не, аз открито манифестирам с годините си. Е, факт е и че никой не ми дава възрастта, може би защото много отслабнах и тренирам здраво. Миналата година, след втората сериозна загуба на килограми, се подложих на лицево-пластична операция, която сигурно е смъкнала 20 години от мен. Остарявам красиво, достойно и смятам, че нито календарът, нито цифрите ще ме победят. Убедена съм, че единният граждански номер е просто вид бюрократична регистрация. Човек е на толкова, на колкото се чувства душата му. Аз съм невероятен дух и притежавам силна енергия. Годините са просто цифра.

– Как виждате себе си след пет или десет години?
– Мисля, че ще изглеждам по-добре от сега. Често пътувам в командировки из цял свят и виждам как изглеждат възрастните хора. Зная как изглежда една жена на 78 години в България…Отварям „Гугъл” и гледам Джейн Фонда. Смятам, че ще изглеждам най-вероятно по-добре от Джейн. Вървя в тази посока.

– Кои са хората до вас, на които държите най-много?
– Семейството ми, дъщеря ми, мама и татко, да са ми живи и здрави – вече са над 90-годишни, крепя ги с много любов, двете ми сестри и малкото приятели, с които сме повече от 20 години заедно. Те са доказали искреното си приятелство. На абсолютно никой друг не държа. Не ме интересува и хорското мнение. Достигнах възраст, на която не искам да правя компромиси със себе си.
– Предопределена ли е съдбата на човека? Вие самата усещала ли сте намесата й?
– В гадания вярвах някога. Мисля, че това което е предначертано като линия на живота от една висша сила, ще стане. Има предначертан път и всеки трябва да го извърви. Вярвам в нумерологията – държа да припомня, че тя не е мистика, а математика. Всяка година си правя хороскоп – и личен, и бизнес. На гледачки не искам да се доверявам, защото много често могат да ни подведат. Да направят така, че да се сугестираме по някои въпроси. Не обобщавам, не казвам лошо за тях, всеки си има своята дарба, но аз не искам да им се доверявам, защото не искам някой да ми дава неговия ъгъл на виждане. Смятам, че човек трябва да вярва най-много на себе си и на това, което Господ му е отредил.
– Вярвате ли в любовта или сте от хората, които смятат, че тя съществува само в литературата и киното?
– Вярвам в любовта, въпреки че съм имала няколко много тежки разочарования. Тя е най-движещата и сила на света. Човек може да промени всичко около себе си заради любовта. Аз я изпитвам към вселената, природата, близките си, към покойното кученце Бижу. В много личен план – сърцето ми е абсолютно свободно. Вече много трудно бих могла да го дам на някого. Свободна съм да обичам.
– Любима книга?
– „Факторът Айнщайн“ – невероятна творба, в която се говори за устройството на човешкия мозък и неговия потенциал.

– Любим филм?
– „Последният самурай“. Толкова ми харесва, че татуирах главният герой на ръката си. Това беше втората ми татуировка след тази с лика на Бижу. Харесвам го, защото аз съм дисциплинирана като самурай. За мен най-важни са честта и достойнството.
– Любимо ястие?
– До преди време обожавах постен гювеч и когато се прибирах при родителите си, карах майка да го прави. В момента нямам любимо ястие. Ям по различен начин от преди. Храня се със салати и плодове. Обичам да ям гречка, научиха ме руснаците. Преди 10 години отидох в Русия и се впечатлих от Путин. Отпуска безплатно по 10 кг гречка на всеки диабетно болен гражданин, защото е полезна при такова заболяване.

– Любима марка автомобили?
– „Ферари“, естествено! Притежавам такова бижу.

Вижте нашите специални оферти и няма да съжалявате:

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook