Вирусът не жали сития: Прекратете тази лудост веднага, вредите преди всичко на себе си!

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook
Вижте нашите специални оферти и няма да съжалявате:

Паническото презапасяване трябва да спре веднага, ако не искаме цените да скочат, нуждаещите се да останат без това, което им е необходимо, а останалите – да хвърлят в боклука излишни продукти.

Опитът на страните в извънредно положение заради новия коронавирус е категоричен – безогледното презапасяване вреди на всички участници във веригата. Българи от най-поразената зона на Европа – Италия, предупредиха днес, че атаката на магазините продължава между 1 и 2 седмици и утихва по естествени причини. Към края на периода хората разбират, че светът и без това произвежда повече продоволствие от това, което консумираме. Без храна няма да останем.

Безогледно харчене по инстинкт при свиваща се икономика отваря финансов дисбаланс, създаден от нас за нас. В края на втората седмица всички сме по-бедни – и клиентите, защото купуваме каквото не можем да потребим, и търговските вериги – заради нестабилността на пазара. Не забравяйте – коронавирусът не жали сития!

Глупавият жали за това, което няма – и го прави цял живот. Умният цени това, което има.

А ние разполагаме с безценния опит на италианците, които вече минаха по този път. Днес в цяла Ломбардия рафтовете вече са заредени, а хората дисциплинирано чакат реда си пред входовете, на здравословния метър разстояние един от друг. Без да разговарят помежду си, за да не се излагат на опасност от зараза.

И ние ще стигнем дотам. Но необходимо ли е да страдаме преди това?

Вижте нашите специални оферти и няма да съжалявате:

Харесайте сега най-бързо развиващата се медия!
Сподели ни и присъедини всички свои приятели във “Фейсбук”

Следете сайта ни и бъдете усведомени за всяка новина от България и цял свят. Качваме постоянно, за да разбирате всичко на време.

Харесайте страницата ни във фейсбук и бъдете винаги информирани

При проблеми, въпроси и други казуси може да се обърнете към нас на e-mail: [email protected]

Можете да ни потърсите и на лично съобщение във фейсбук страницата ни.

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook