Генералът: Пълно безобразие цари по улиците, болните стават все повече

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook
Вижте нашите специални оферти и няма да съжалявате:

163 души са заразени общо в България с новата зараза. Това съобщи преди минути ген. майор Венцислав Мутафчийски.

103 от тях са в София. Има двама нови в Бургас и един в Пещера. Средната възраст на починалите е 75 години. В България в момента има 8 човека между 20 и 50 години, които са в тежко състояние. Казвам го, защото се наблюдава едно безгрижие.

Пълно безобразие цари по улиците, каза още генералът.

По думите му, на Витоша е пълно с хора, а по улиците също. Постоянно пристигали сигнали от възмутени граждани, че не се спазват ограничителните мерки.

“Само вчера в Италия са загинали над 600 човека за един ден. Само вчера. Искам да уточня, че болестта не поразява само възрастни хора, но при тях смъртността е много по-голяма”, допълни ген. Мутафчийски.

“Не мога да прогнозирам кога ще бъде пикът, но няма да бъде този месец. Дали ще е края на април или май месец, дай Боже тогава, а не септември. Ако продължаваме със същата скорост до септември, много малко ще останат тука да дават брифинг, включително и аз”, каза още генерал-майор Мутафчийски.

В болница “Токуда” има един заразен с коронавирус. От тук нататък РЗИ затваря болницата за 24, за да се извърши дезинфекция, да се установят контактните лица и да не излизат пациенти от там. След 24 часа тази болница ще бъде отворена. До тогава е осигурен чист коридор за родилки и хора на хемодиализа.

Лекарят от Бургас е бил на ски в Пампорово. Две от контактните лица на него също са лекари.

“Едното контактно лице от Бургас е рехабилитатор в Дом майка и дете в града и сега цялото заведение е под карантина. Тримата пациенти, които дадоха два поредни отрицателни резултата – едно от ВМА и две от Плевен – вече са изписани”, каза той.

Вижте нашите специални оферти и няма да съжалявате:

Харесайте сега най-бързо развиващата се медия!
Сподели ни и присъедини всички свои приятели във “Фейсбук”

Следете сайта ни и бъдете усведомени за всяка новина от България и цял свят. Качваме постоянно, за да разбирате всичко на време.

Харесайте страницата ни във фейсбук и бъдете винаги информирани

При проблеми, въпроси и други казуси може да се обърнете към нас на e-mail: [email protected]

Можете да ни потърсите и на лично съобщение във фейсбук страницата ни.

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook