Германски вирусолози посочиха единственото, но ужасно спасение от коронавирус

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook
Вижте нашите специални оферти и няма да съжалявате:

Германските вирусолози смятат за една от спасителните мерки в борбата срещу пандемията COVID-19 масова зараза на жителите на страната с коронавирус – до 70%. Те също така посочиха основните заплахи от нова инфекция. Известният немски физик, философ, автор на книги, телевизионният водещ Харалд Леш свали програмата и покани вирусолозите Улрик Протцер от Техническия университет в Мюнхен и Ян Феликс Дрекслер от клиниката “Шарите” в Берлин да участват в нея. Учените говориха за това какво представлява новият коронавирус Sars-CoV-2, защо е толкова агресивен и какви са основните му заплахи днес, пише списание Focus. Днес коронавирусните вирусолози го сравняват с причинителя на SARS, който предизвика епидемия през 2002-2003. И двата са склонни да влязат в белите дробове, за да се размножават в клетките им, и да заразяват хората чрез капки влага, разпространена от тялото. Новият вирус обаче е много по-агресивен, това е една от основните му заплахи. „За разлика от стария, новият тип, причинявайки COVID-19, придоби способността да се размножава в назофаринкса, въпреки че има малко рецептори, които му позволяват да се захване.

Това означава, че вирусът е еволюирал, е започнал да действа по-ефективно и пътищата му за предаване са съкратени ”, обясниха експертите мащабната инфекция. Друга основна заплаха от COVID-19 е, че човечеството все още не е имало опит да се зарази с тази инфекция и затова проблемът с развитието на имунитет към нея отнема време. От една страна, е необходимо по всякакъв начин да се ограничи растежа на пандемията, за да не рухнат медицинската индустрия и други важни сфери на обществото. От друга страна, за развитието на резистентност към нов коронавирус и за развитието на ваксини е необходимо състояние като масов имунитет, което е възможно само когато повечето хора са заразени. „За да се справят с вируса, в Германия трябва да бъдат заразени до 60 милиона души. Такава масивна инфекция не е нещо ужасно, защото означава развитието на колективен имунитет и създаването на ефективна ваксина, основана на антитела “, така експертите обясниха идеята си за начин за спасение. Според тях новият коронавирус няма да изчезне, с голяма вероятност ще се превърне в сезонна инфекция. „Той не е особено екологично устойчив и ще отслабне през лятото, защото е уязвим от ултравиолетовото излъчване и топлината. Независимо от това, случаите на инфекция ще продължат, тя няма да изчезне напълно. Ние можем да спечелим само ако двама от трима души в страната (приблизително 70%) станат имунизирани, тоест се разболеят и развият имунитет “, казват експертите.

Вижте нашите специални оферти и няма да съжалявате:

Харесайте сега най-бързо развиващата се медия!
Сподели ни и присъедини всички свои приятели във “Фейсбук”

Следете сайта ни и бъдете усведомени за всяка новина от България и цял свят. Качваме постоянно, за да разбирате всичко на време.

Харесайте страницата ни във фейсбук и бъдете винаги информирани

При проблеми, въпроси и други казуси може да се обърнете към нас на e-mail: novinibulgari[email protected]

Можете да ни потърсите и на лично съобщение във фейсбук страницата ни.

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook