Гълъб Донев с отлична новина за пенсионерите: Няма да режат бонуса от 50 лева

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook

Вижте нашите екслузивни специални оферти и няма да съжалявате:

Добавката от 50 лв. към пенсиите няма да бъде прекратена. Българските пенсионери могат да бъдат спокойни, това заяви вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Гълъб Донев в ефира на NOVA.
Той коментира и решението за увеличение на пенсиите с 5% и обясни, че тези, които няма да го получат са хората, чиито пенсии са били вече увеличени от 1 януари.

“Има определни групи от пенсионери, които няма да получат увеличение от 5%, тъй като тяхната реална пенсия е 290 лв., но получават 300 лв. Когато я увеличим с 5%, тяхната лична пенсия ще стане 304 лв.”, добави още той.
Социалният министър коментира и пенсионирането на проф. Тодор Кантарджиев:
Важно за третата възраст: Кои пенсионери остават без увеличение след 1 юли

„Действително той е изключителен професионалист в своята област. Климатът, който е създаден в института говори за един човек, който достойно е извървял своя професионален път. Всички български граждани помнят и знаят неговото присъствие при различни епидемии. Тук категорично не става въпрос за разчистване на сметки. Не става дума за разчистване на калинки. Проф. Кантарджиев не може да бъде поставян в такъв списък.
Средно 22 лв. към пенсиите от 1 юли, но без най-ниските и най-високите

Левче повече към пенсиите ще получат пенсионерите заради решението на правителството индексацията да е с 5% вместо с 4,8 на сто, колкото би излязла по швейцарското правило.
Средно 22 лв. ще е увеличението на пенсиите от 1 юли, но то няма да е за всички, съобщава в новия си брой най-авторитетният седмичник за хората от третата възраст “Клуб 100”.
Задава се сериозен проблем с пенсиите: Причината е повече от стряскаща

Не всички пенсии, отпуснати до края на 2020 г., обаче ще бъдат увеличени. Ръст няма да има за много от хората на минималната от 300 лв., за тези на минимална инвалидна и за ограничените от тавана от 1440 лв.

Вижте нашите специални оферти и няма да съжалявате:

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook