Ето кои са хулиганите, съблекли момчето в автобус и какво ги чака

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook
Вижте нашите специални оферти и няма да съжалявате:

Четиримата, съблекли в петък привечер 14-годишно момче голо до кръста в автобус по линия 404 в София, се оказаха непълнолетни. Прокуратура съобщи, че е повдигнала обвинения и удължи на 72 часа ареста на хулиганите, изгаврили се жестоко с момчето. Тревожното е, че четиримата агресори са деца, съответно на 15, 15, 16 и 17 години.

Както Lupa.bg пръв писа, вчера те бяха задържани и пострадалият ги разпозна. Освен това в рейса е имало камери, които са запечатали случилото се. Според източник на репортер на Lupa.bg, пожелал анонимност, хулиганите се казват Антон, Денис, Христо и Дейвид. Прокуратурата не съобщи имената им, а посочи техни инициали.

В официално съобщение на прокуратурата се казва, че на 21 февруари, около 20 часа, в автобус №404 е била отнета чужда движима вещ – червена на цвят тениска с емблемата на ЦСКА и червено на цвят горнище (анцуг), от владението на непълнолетния Р., с намерение противозаконно да бъде присвоена, като за това е употребена сила и заплаха – удар в областта на лицето и заплаха – извършителите се заканили: “Махай дрехите веднага, или ще те пребием!”.

В хода на разследването са събрани достатъчно доказателства, че извършители са непълнолетните А., Д., Х. и Д. – съответно на 15, 15, 16 и 17 години, които са действали като съучастници. Изготвено е постановление за привличането им към наказателна отговорност, като им е повдигнато обвинение за грабеж, за което могат да получат от 3 до 10 години затвор.

До този момент и четиримата задържани отказват да дават обяснения.

Междувременно главният прокурор Иван Гешев се срещна с родителите и момчето, като по негова покана в срещата участва и вътрешният министър Младен Маринов (на снимката горе). Двамата запознаха семейството с предприетите от органите на прокуратурата и МВР действия по установяване на извършителите на престъпното деяние. УПредвид високата обществена опасност на деянието, Софийска районна прокуратура е постановила задържане на четиримата непълнолетни обвиняеми за срок до 72 часа, се казва още в съобщението.

Вижте нашите специални оферти и няма да съжалявате:

Харесайте сега най-бързо развиващата се медия!
Сподели ни и присъедини всички свои приятели във “Фейсбук”

Следете сайта ни и бъдете усведомени за всяка новина от България и цял свят. Качваме постоянно, за да разбирате всичко на време.

Харесайте страницата ни във фейсбук и бъдете винаги информирани

При проблеми, въпроси и други казуси може да се обърнете към нас на e-mail: [email protected]

Можете да ни потърсите и на лично съобщение във фейсбук страницата ни.

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook