Жена със съмнение за коронавирус почина в Пловдив, лекарите са в паника

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook
Вижте нашите специални оферти и няма да съжалявате:

Възрастна жена е починала в МБАЛ „Св. Мина“ днес. Тя е била със симптоми на коронавирус, но инфекционист в болницата е отхвърлил вероятността жената да е била заразена с COVID-19.

Това заяви на извънреден брифинг д-р Танчева-Манчева от РЗИ-Пловдив, уточнява TrafficNews. БЛИЦ припомня, че по-рано днес д-р Румен Стоилов от болницата заяви, че в „Св. Мина“ е приета 84-годишна жена в тежко състояние със симптоми на COVID-19.

„Преди това тя е била в друга болница. Само, че при нас няма нито тампони, с които можем да вземем секрет, нито хранителна среда, в който да поставим пробата, за да може тя да оцелее, докато стигне до някоя от лабораториите в Стара Загора или в София. Прегледахме я на рентген, белият й дроб видимо е поразен от вирусна инфекция. Извънредно! Втора жертва на коронавируса у нас Обадихме се на линейка да дойде , за да откара в Инфекциозна, но ни отказаха.

Казаха ни, че днес ще дойде специалист от РЗИ да вземе проба. До този момент /бел. авт. 12 часа/ още никой не е дошъл. Ако тази жена е заразена, в момента цялото отделение си получава порцията“, посочи д-р Стоилов. Все още не става ясно как жената е била тествана, предвид че според твърденията на д-р Стоилов, няма възможност за взимане на качествена проба от хората в лечебното заведение. Не е и съобщено да ѝ е взимана проба.

Така не става ясно как се отхвърля хипотезата за коронавируса. Междувременно 9 пациенти лежат в Инфекциозната клиника в Пловдив със съмнения за коронавирус. Пробите им са изпратени в лаборатория. „Екипите са свръх натоварени“, каза д-р Манчева-Танчева и допълни, че близо 60 души чакат пред болницата. Специалистите работят под напрежение, допълни областния управител Дани Каназирева.

Вижте нашите специални оферти и няма да съжалявате:

Харесайте сега най-бързо развиващата се медия!
Сподели ни и присъедини всички свои приятели във “Фейсбук”

Следете сайта ни и бъдете усведомени за всяка новина от България и цял свят. Качваме постоянно, за да разбирате всичко на време.

Харесайте страницата ни във фейсбук и бъдете винаги информирани

При проблеми, въпроси и други казуси може да се обърнете към нас на e-mail: [email protected]

Можете да ни потърсите и на лично съобщение във фейсбук страницата ни.

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook