Започва масово глобяване на хора, които не спазват мерките срещу коронавируса, когато излизат навън

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook
Вижте нашите специални оферти и няма да съжалявате:

„Събиране на повече от 2 лица не е разрешено“. Това предупреди шефът на ВМА ген.

Мутафчийски на брифинг в Министерски съвет. „Много хора се чувстват накърнение, че им се отнема правото на движение. Започват масовите проверки и поставяне на глоби от 5000 лв на хора, които се събират повече от 2-ма по улиците, пешеходните зони, както и за неспазване на карантината, от такива, които са длъжни да я спазват.

Получавам по 100 имейла и нямам физическа възможност да отговоря. Няма да отговарям вече на нито 1″, каза още председателят на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса. „Целият свят пламти като пожар, а ние се разхождаме, моля ви“, възмути се той. „Тези мерки не са, за да унижават хората, затова и маските са задължителни за болни хора, за всички други лица са препоръчителни. Те създават фалшива сигурност“, коментира още ген. Мутафчийски.

„Най-масовото нещо в българския народ е неговият телефон. Възможно е да се въведат допълнителни мерки с SMS уведомяване. Ние следваме добрите практики, които се въвеждат в света.

Това е нестандартна ситуация, няма как със стандартни мерки да бъде преодоляна. Получаваме много сигнали от възмутени граждани и работодатели, има огромни неудобства в тази насока, ние също имаме семейства и изпитваме неудобства, но това е единственият начин да се спасим“, заключи шефът на ВМА.

Източник: зажената

Вижте нашите специални оферти и няма да съжалявате:

Харесайте сега най-бързо развиващата се медия!
Сподели ни и присъедини всички свои приятели във “Фейсбук”

Следете сайта ни и бъдете усведомени за всяка новина от България и цял свят. Качваме постоянно, за да разбирате всичко на време.

Харесайте страницата ни във фейсбук и бъдете винаги информирани

При проблеми, въпроси и други казуси може да се обърнете към нас на e-mail: [email protected]

Можете да ни потърсите и на лично съобщение във фейсбук страницата ни.

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook