Заразата е пристигнала от космоса чрез огнен метеорит, според учени

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook
Вижте нашите специални оферти и няма да съжалявате:

Британски учени се произнесоха: Коронавирусът е стигнал на земята от космоса, пренесен от метеорит. Вече на земята ветрове са разнесли заразата в различни райони. Това пише Daily Mail.
Откритието е на проф. Чандра Викрамасингх от Бъкимгамския център по астробиология. Смята се, че метеорът се е взривил над Китай през октомври 2019 г. и от него са се посипали вирусните частици. Въздушни потоци са го понесли и към други територии, най-много в полосата между 40 и 60 градуса северна географска ширина. Именно там епидемията е най-остра.

Експерти обаче оборват проф. Викрамасингх с аргумента, че коронавируси, подобни на COVID-19 са известни отдавна. Известно е също, че вируса се предава от някои животни на хората, а не от паднал метеорит.

Поддръжници на теорията за метеоритното заразяване упорито заявяват, че бедата идва от Космоса. Дори смятат, че в космическия прах е пълно с новия вирус. Аргументира се с появата на голямо огнено кълбо, което се е движело през есента над Китай. То било забелязано и от други краища на света, най-вече нощно време.

Разглеждаме на пръв поглед невероятната теория но все трябва да има обяснение за разпръскването на трилиони вирусни частици, които се оказаха на земята, – коментира Викрамасингх. Той допълва, че огненото кълбо е видяно точно над района в Китай, където епидемията покоси най-много хора и взе най-много жертви.

Припомня се, че друг учен – сър Фред Хойлъм от Камбриджския университет още през 70-те години е обявил хипотезата, че Земята не е изолиран обект в биосферата и може да бъде обект на всякакви зарази, идващи от вселената. Всичко това е плод на еволюцията, която не зависи от нас, пише още Daily Mail. Припомня се, че голямата грипна пандемия от 1918 г., според много учени е имала извънземен произход.

Със съкращения

източник; https://frognews.bg/

Вижте нашите специални оферти и няма да съжалявате:

Харесайте сега най-бързо развиващата се медия!
Сподели ни и присъедини всички свои приятели във “Фейсбук”

Следете сайта ни и бъдете усведомени за всяка новина от България и цял свят. Качваме постоянно, за да разбирате всичко на време.

Харесайте страницата ни във фейсбук и бъдете винаги информирани

При проблеми, въпроси и други казуси може да се обърнете към нас на e-mail: [email protected]

Можете да ни потърсите и на лично съобщение във фейсбук страницата ни.

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook