Здравни работници в София масово напускат, било ги страх

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook
Вижте нашите специални оферти и няма да съжалявате:

Медицинските специалисти в Спешното отделение на болница „Токуда” готвят колективна оставка заради коронавируса, научи Lupa.bg от източници в лечебното заведение. Те са готови веднага да си тръгнат, ако не бъдат достатъчно оборудвани и защитени от заболяването.

Положението във Втора градска болница в София е подобно. Здравните работници отказват да лекуват без предпазно облекло, заради което са били заплашени с уволнение. „Те не искат да подпишат споразумението за работа в рискови условия и съответно са получили намеци за отстраняване”, разказа пред Lupa.bg тяхна колежка от друго лечебно заведение.

Болниците все още не са получили необходимите защитни облекла срещу COVID-19. Обещанията на премиера Бойко Борисов и здравният министър Кирил Ананиев не са изпълнени, което ще подтикне мнозина здравни работници да напуснат работа. Медицинските сестри в пенсионна възраст са най-уязвими към заразата, затова се очаква съвсем скоро да връчат оставки. Те не са назначени по трудов договор, така че могат да спрат да лекуват без предупреждение.

Габровската болница, в която бе открит смъртоносният вирус, остана с половин персонал, след като по разпореждане на министъра лекари и медицински специалисти бяха поставени под 14-дневна карантина. За да си останат вкъщи работещите в лечебното заведение, били принудени да си пуснат отпуск.

Вижте нашите специални оферти и няма да съжалявате:

Харесайте сега най-бързо развиващата се медия!
Сподели ни и присъедини всички свои приятели във “Фейсбук”

Следете сайта ни и бъдете усведомени за всяка новина от България и цял свят. Качваме постоянно, за да разбирате всичко на време.

Харесайте страницата ни във фейсбук и бъдете винаги информирани

При проблеми, въпроси и други казуси може да се обърнете към нас на e-mail: [email protected]

Можете да ни потърсите и на лично съобщение във фейсбук страницата ни.

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook