Иван Гешев: Трябва да се готвим за най-лошото и да обявим военно положение

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook
Вижте нашите специални оферти и няма да съжалявате:

Привърженик съм на това, че трябва да се готвим за най-лошото.

Това, което мисля, е, че времето изтича като пясъчен часовник, но в нашия случай това време вече е изтекло. Имах някаква надежда, че на нас ще ни се размине, обаче вече не съм сигурен, че ще ни се размине. Изправени сме пред извънредна ситуация, която ще се превърне във военно положение. Мерките към днешна дата не са актуални, а утре ще са безсмислени.

Това заяви главният прокурор на България Иван Гешев в Комисията по правни въпроси в Народното събрание, предаде Novini.bg

“Това, което наблюдавам към момента е, че ситуацията се променя с часове и това е доста деликатен коментар. Процесите, които текат, наподобяват на процесите в Италия и други страни. Отговорност на държавата е да се заемат твърди, адекватни и навременни мерки, защото утре ще е късно. Това, което аз смятам, е, че трябва да се вземат много по-радикални мерки. Щети ще има, само че залогът не е икономиката. Какво е икономиката ни без хората?! Икономика се възстановява, държава се възстановява, но не се възстановява животът на хората. Нека да се приемат радикални решения, колкото и крайни да са те. Трябва проблемът да се реши, когато е в началото, така че съм сигурен, че всички полагат усилия, но мерките трябва да са радикални”, категоричен е в преценката си главният прокурор.

“Незабавно трябва да се мине в режим на почти военно положение. Освен това смятам, че крайно наложително да бъде поставен под карантина град Банско. Но пак казвам – отговорността е на законодателната и изпълнителната власт”, подчерта още главният прокурор.

“Няма да има кой да ни избира при политически избори, ако сега не се предприемат извънредни мерки, защото просто няма да има хора. Искам да напомня също така, че в България има застаряващо население и това е начинът за спасяването на българските граждани. Трябва да се вземат трудни и тежки решения и то веднага, за да се запази животът на хората”, допълни в заключение Иван Гешев.

Вижте нашите специални оферти и няма да съжалявате:

Харесайте сега най-бързо развиващата се медия!
Сподели ни и присъедини всички свои приятели във “Фейсбук”

Следете сайта ни и бъдете усведомени за всяка новина от България и цял свят. Качваме постоянно, за да разбирате всичко на време.

Харесайте страницата ни във фейсбук и бъдете винаги информирани

При проблеми, въпроси и други казуси може да се обърнете към нас на e-mail: [email protected]

Можете да ни потърсите и на лично съобщение във фейсбук страницата ни.

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook