Извънредно! Проф. Мутафчийски иска пълна карантина на България

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook
Вижте нашите специални оферти и няма да съжалявате:

Вече трети ден цяла България е в извънредно положение. За съжаление именно днес стана ясно, че заразените с коронавирус у нас достигнаха 43. Именно затова се наложи председателят на Националния оперативен щаб генерал-майор професор д-р Венцислав Мутафчийски да даде брифинг в Министерския съвет. Председателят на Щаба предложи въвеждането на по-строги мерки във връзка със ситуацията с COVID-19 в България.

„В нашата страна има 43 случая на коронавирус инфектирани. Само за последните часове бройката се увеличи на 10 за деня. Повече от 200 проби са изследвани за денонощието. На практика с 30% увеличихме броя на заболяванията си за един ден. Цяла Европа налага безпрецедентни мерки, въпреки ясното създание за икономическия ефект за тези мерки. Въпросът е за физическото оцеляване на Европа и на света и то при една особено чувствителна част от населението, а именно възрастните хора. Слава Богу децата ни са защитени, а ние българите сме чувствителни за децата“, заяви той.

По думите му наложените до момента мерки не дават добър резултат. „Към на се задава една епидемия, която е с невиждана ярост досега в човешката история. Трябва да бъде отговорни към нас самите. Явно не сме узрели и не знаем какво ни предстои щом питаме дали фризьорските салони ще работят. Идва опасност. Ще се загубят човешки животи и то на тези, които много обичаме. Тези, които са ни дали животи са ни отгледали“, заяви шефът на ВМА. „Заставам с цялата си отговорност пред вас. Ще поискам от Министерския съвет да приложи най-твърдата мярка“, категоричен бе той.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В САЙТА НИ, КАЧВАМЕ ПОСТОЯННО ЗА ОБСТАНОВКАТА В БЪЛГАРИЯ, СЛЕДЕТЕ НИ ВЪВ ФЕЙСБУК!

Вижте нашите специални оферти и няма да съжалявате:

Харесайте сега най-бързо развиващата се медия!
Сподели ни и присъедини всички свои приятели във “Фейсбук”

Следете сайта ни и бъдете усведомени за всяка новина от България и цял свят. Качваме постоянно, за да разбирате всичко на време.

Харесайте страницата ни във фейсбук и бъдете винаги информирани

При проблеми, въпроси и други казуси може да се обърнете към нас на e-mail: [email protected]

Можете да ни потърсите и на лично съобщение във фейсбук страницата ни.

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook