Изхвърлиха брутално старец от влак, той падна в храст в безпомощно състояние

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook
Вижте нашите специални оферти и няма да съжалявате:

Възрастен мъж е бил принуден да слезе между жп гара Филипово и Труд, защото нямал билет. Той е паднал в шипкови храсти и останал в безпомощно състояние близо половин час, пише “Марица”.

През това време викал за помощ. Инцидентът е станал на 26 март във влака Пловдив – Карлово, който тръгва от Филипово в 14.20 часа.

За случая сигнал на журналисти е подал потърпевшият Тодор Николов, 78-годишен пенсионер. Мъжът живее със съпругата си в Пловдив, кв. „Изгрев“, родом е от Баня и се прибирал да нагледа къщата си там.

Когато отидох на гара Филипово касата за билети не работеше, обяснява Тодор Николов. И друг път се е случвало, но е имало бележка, че билети ще се издават във влака. Този път нямаше бележка, но се аз спокойно се качих на влака, приготвих си 1.50 лв. за билет до Баня и чаках кондукторът да дойде.

Възрастният мъж бил изненадан – поискали му 6 лева за билет, таксували го като нередовен пътник. Тодор предложил да плати билет до първата гара – Труд, а след това да се таксува отново като редовен пътник до Баня. Кондукторът отново му поискал 6 лева. Започнал спор, в който се присъединил и началникът на влака.

След това те казаха, че ще ме свалят от влака, продължава Тодор. Влакът спря, дойде и машинистът – млад здрав и хубав мъж и тримата заедно ме принудиха да сляза. Паднах в един шипков храст и едва когато се свестих започнах да викам за помощ. Помогна ми човек от Труд, който минавал наблизо, искам да го намеря ида му благодаря, твърди Тодор Николов.

Ще подам жалба в прокуратурата и в БДЖ-Пловдив, категоричен е възрастният мъж. Дни наред той не може да дойде на себе си от шока, в който изпаднал, след като бил изхвърлен от влака насред път. Той заяви, че ще приложи и медицинско свидетелство за здравословното си състояние – стара травма на ръката, която се обострила от падането и сърдечна недостатъчност.

Във въпросния ден влакът, с който е пътувал Тодор Николов, е обслужван от бригада от “Пътнически превози” на жп гара Пловдив. Проверка на прокуратурата може да установи какво точно се е случило.

Вижте нашите специални оферти и няма да съжалявате:

Харесайте сега най-бързо развиващата се медия!
Сподели ни и присъедини всички свои приятели във “Фейсбук”

Следете сайта ни и бъдете усведомени за всяка новина от България и цял свят. Качваме постоянно, за да разбирате всичко на време.

Харесайте страницата ни във фейсбук и бъдете винаги информирани

При проблеми, въпроси и други казуси може да се обърнете към нас на e-mail: [email protected]

Можете да ни потърсите и на лично съобщение във фейсбук страницата ни.

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook