Изхвърлят масово домашни кучета, страхуват се от зараза с коронавирус

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook
Вижте нашите специални оферти и няма да съжалявате:

Стопани на кучета изхвърлят на улицата домашните си любимци от страх, че могат да ги заразят с сovid-19. За това алармираха от фондация „Лъки Хънт”, цитирани от “Монитор”.

„Около пандемията с коронавируса по улиците се забелязват нови кучета с каишки, доскоро видимо домашни, уплашени и объркани, разказват зоозащитниците. Covid-19 е нов щам на вече съществуващия коронавирус и той не може да се разпространи от домашните любимци към хората.

Covid-19 няма нищо общо с животинския коронавирус, който не е от вчера или днес. Той е от дълги години и е добре познат на всички любители на животните и ветеринарни лекари”, отбелязват още от неправителствената организация. Медици уточняват, че вирусът е SARS-CoV -2(щам), а заболяването при хората се нарича Coronavirus disease -2019 (COVID-19).

От „Лъки Хънт” призовават хората да не се поддават на слухове и паника и да не се стига до изхвърлянето на домашните любимци на улицата.

Вижте нашите специални оферти и няма да съжалявате:

Харесайте сега най-бързо развиващата се медия!
Сподели ни и присъедини всички свои приятели във “Фейсбук”

Следете сайта ни и бъдете усведомени за всяка новина от България и цял свят. Качваме постоянно, за да разбирате всичко на време.

Харесайте страницата ни във фейсбук и бъдете винаги информирани

При проблеми, въпроси и други казуси може да се обърнете към нас на e-mail: [email protected]

Можете да ни потърсите и на лично съобщение във фейсбук страницата ни.

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook