Италианска сестра ни разплака: Уморена съм, но оставам до пациентите

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook
Вижте нашите специални оферти и няма да съжалявате:

23-годишната медицинска сестра от Милано се превърна в синоним на добрата и съпричастност в изтормозената от коронавирус Италия. Алесия Бонари трогна целия свят с пост в инстаграм, в който описва колко е трудно да работиш в една от най-натоварените болници и показа белезите на красивото си лице заради непрекъснатото носене на маски, защитни очила и облекло. Брюнетката, която може да съперничи на всеки супермодел от подиума, споделя, че след като сложи предпазното облекло, не може да ходи до тоалетна, нито смее да пие вода, но въпреки това продължава да помага, защото си обича работата.

“Страхувам се да ходя на работа. Страхувам се, че маската може да не прилепне добре на лицето ми или че може случайно да се докосна със замърсени ръкавици, или че стъклата (на очилата) не покриват изцяло очите ми и нещо може да се случи. Физически съм изморена, защото защитните средства са лоши, изпотявам се от лабораторния халат и след като веднъж съм облечена (в защитен костюм), не мога да ходя до тоалетната или да пия в продължение на шест часа. Уморена съм психологически, както и всички други мои колеги, които от седмици са в същото състояние, но това няма да ни попречи да си вършим работата, както винаги сме я вършили. Ще продължа да се грижа за моите пациенти, защото аз съм горда с моята работа и я обичам”.

Ето я ромката, която разплака Камелия Кой е св. Валентин: Един празник, забулен в мистерия Шарън Стоун: Живея с едни и същи гърди цял живот Постът е публикуван преди три дни и бързо се превърна в един от най-коментираните в инстаграм. „Благодаря” е най-честият отговор под шокиращия разказ за трудностите пред всички медицински екипи в страната. Междувременно италиански учени съобщиха, че е най-вероятно вирусът да е пренесен в тяхната държава от Германия, а не от Китай, както се смяташе досега. Анализът ги е отвел до заразен от Мюнхен в периода 19-22 януари.

Германският пациент се е заразил след контакт с човек, дошъл от Шанхай, разказва Масимо Гали, ръководител на изследователската група и на отделението за инфекциозни болести в миланската болница Сако. Генетичните анализи на вируса показват, че италианската епидемия може да е започнала между 25 и 26 януари, доста преди откриването на официалния италиански пациент едно на 21 февруари – 38-годишен мъж от град Кодоньо в Ломбардия.”Можем да предположим, че човек, който се е заразил с вируса в контекста на заразените в Мюнхен, е дошъл в Италия и в района, в който вирусът първо се е разпространил без симптоми”, казва Гали пред Ройтерс.

Вижте нашите специални оферти и няма да съжалявате:

Харесайте сега най-бързо развиващата се медия!
Сподели ни и присъедини всички свои приятели във “Фейсбук”

Следете сайта ни и бъдете усведомени за всяка новина от България и цял свят. Качваме постоянно, за да разбирате всичко на време.

Харесайте страницата ни във фейсбук и бъдете винаги информирани

При проблеми, въпроси и други казуси може да се обърнете към нас на e-mail: [email protected]

Можете да ни потърсите и на лично съобщение във фейсбук страницата ни.

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook