Италиански лекар: Никой не беше подготвен за този ужас, свиреп убиец е

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook
Вижте нашите специални оферти и няма да съжалявате:

Д-р Даниеле Мачини, който работи като лекар в болницата в Бергамо в Северна Италия, разказа от първо лице каква е ситуацията в най-тежко засегнатата от коронавируса страна в света след Китай. Припомняме, че в Италия заразените с щама COVID-19 надхвърля 9000 души, а починалите са над 460.

,,След като дълго време умувах как и какво да напиша относно случващото се в Италия, прецених, че мълчанието в случая не е отговорно поведение. Ще се опитам да предам на хората, които са далеч от нас, какво е усещането на живееш и работиш в епицентъра на коронавируса и по-точно в град Бергамо в Северна Италия. Разбирам нуждата от това да не се всява паника, но аз просто се чувствам длъжен да запозная хората със случващото се тук”, пише в една от социалните мрежи д-р Мачини.

Цяла Италия е поставена под карантина

,,Наблюдавах с изумление цялата тази реорганизация в болницата, където работя, докато коронавирусът все още се спотайваше в сенките. Истината е, че никой от нас, включително и аз, не подозирахме за мащабите на това, което ни очакваше. Никой от нас не беше подготвен за тази свирепост”, коментира още той.

Българка в Италия: Много е напрегнато

,,Тази война с коронавируса продължава без прекъсване, ден след ден и нощ след нощ. Липсата на болнични легла вече се усеща повече от осезаемо. Вече не се делим на хирурзи, уролози и ортопеди – всички сме под един знаменател срещу коронавируса. В същото време броят на заразените не спира да се покачва, сякаш всеки, който се изследва, е задължително с положителна проба за коронавирус и друг вариант няма, а цялата система е на път да рухне”, разкри още д-р Мачини.

Италия като филм на ужасите заради коронавируса

,,Колегите ми са капнали от умора, докато в очите на някои от медицинските сестри ясно виждам техните сълзи заради пациентите, които не сме успели да спасим. За нас няма вече смени или работни часови, социалният живот за нас е преустановен. Вече не виждаме близките си от страх да не ги заразим с вируса. Някои мои колеги също са инфектирани, въпреки предпазните мерки и протоколи, които предприемаме Някои от техните роднини пък са на границата между живота и смъртта. Така че бъдете търпеливи и не посещавайте театри, музеи или фитнес зали”, пише лекарят.

В заключение д-р Даниеле Мачини посъветва всички хора да намалят паниката и да се съсредоточат повече върху редовна хигиена.

Вижте нашите специални оферти и няма да съжалявате:

Харесайте сега най-бързо развиващата се медия!
Сподели ни и присъедини всички свои приятели във “Фейсбук”

Следете сайта ни и бъдете усведомени за всяка новина от България и цял свят. Качваме постоянно, за да разбирате всичко на време.

Харесайте страницата ни във фейсбук и бъдете винаги информирани

При проблеми, въпроси и други казуси може да се обърнете към нас на e-mail: [email protected]

Можете да ни потърсите и на лично съобщение във фейсбук страницата ни.

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook