Италиански учени: 99% от починалите от COVID-19 са били с тази една особеност

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook
Вижте нашите специални оферти и няма да съжалявате:

Повече от 99% от хората починали от коронавирус инфекция в Италия са имали придружаващи заболявания, съобщава Националният здравен орган, позовавайки се на свое проучване.

В последната седмица броят на смъртните случаи на Ботуша се е увеличил със 150%. Здравните органи се борят с разпространението на заразата. Правителството на премиера Джузепе Конте преценява дали да разшири националното блокиране на страната след началото на април, съобщава La Stampa, цитирана от Bloomberg.

В Италия има повече от 31 500 потвърдени случая на заболяването. Новото проучване би могло да даде представа защо смъртността на Италия при около 8% от всички заразени хора е по-висока, отколкото в други страни. Базираният в Рим институт е проверил медицински записи на около 18% от смъртните случаи на коронавирус в страната, като е установил, че само три жертви, или 0,8% от общо всички, нямат предишна патология. Почти половината от жертвите страдат от поне три предходни заболявания, а около една четвърт са имали едно или две предишни състояния.

Повече от 75% са имали високо кръвно налягане, около 35% са имали диабет, а една трета са страдали от сърдечни заболявания. Средната възраст на починалите от вируса в Италия е 79,5 години. Към 17 март 17 души под 50 години са починали от болестта. Всички жертви в Италия под 40 години са мъже със сериозни предходни заболявания. Докато данните, публикувани във вторник, сочат ръст в броя на заразените с 12,6%, отделно проучване показва, че Италия може да подценява реалния брой случаи, като тества само пациенти, проявяващи симптоми.

Превод: БЛИЦ

Вижте нашите специални оферти и няма да съжалявате:

Харесайте сега най-бързо развиващата се медия!
Сподели ни и присъедини всички свои приятели във “Фейсбук”

Следете сайта ни и бъдете усведомени за всяка новина от България и цял свят. Качваме постоянно, за да разбирате всичко на време.

Харесайте страницата ни във фейсбук и бъдете винаги информирани

При проблеми, въпроси и други казуси може да се обърнете към нас на e-mail: [email protected]

Можете да ни потърсите и на лично съобщение във фейсбук страницата ни.

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook