И след коронавируса в Китай продават прилепи на пазара при нулева хигиена

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook
Вижте нашите специални оферти и няма да съжалявате:

В Китай очевидно не са си научили урока от трагедията с коронавируса. Там все още се продават прилепи и скорпиони по пазари с почти никаква хигиена, пише DailyMail. Засега предположенията на учените са, че заразата е тръгнала именно от прилеп, била е предадена на друго животно и след това на хора. Преди няколко дни бе съобщено, че открит т.нар. “нулев пациент” – продавачка на стриди от пазара в Ухан, откъдето тръгна епидемията.

Откриха нулевия пациент с коронавирус в Ухан – 57 годишна продавачка на стриди

Това обаче не е единственото място, на което се продават животни при нулева хигиена. На много места в страната има пазари, на които кучета и котки се държат в ръждиви клетки, а зайци, патици и други животни се убиват по тържищата без никакви предпазни мерки. След това се продават на клиентите.

Прилепи може да са виновни за епидемията с коронавируса от Ухан

В същото време Китай празнува “победата над коронавируса”. Нормалният живот в Ухан се възстановява, ограниченията отпадат бързо и в други части на страната. Пазарите са отворени и масово функционират както преди. И към днешна дата в Китай има десетки хиляди болни. Властите обаче твърдят, че новооткритите случаи са “привнесени”. т.е. заболелите идват от други страни. В Китай официално се отчитат нула нови случаи.

Източник: DailyMail

Вижте нашите специални оферти и няма да съжалявате:

Харесайте сега най-бързо развиващата се медия!
Сподели ни и присъедини всички свои приятели във “Фейсбук”

Следете сайта ни и бъдете усведомени за всяка новина от България и цял свят. Качваме постоянно, за да разбирате всичко на време.

Харесайте страницата ни във фейсбук и бъдете винаги информирани

При проблеми, въпроси и други казуси може да се обърнете към нас на e-mail: [email protected]

Можете да ни потърсите и на лично съобщение във фейсбук страницата ни.

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook