Кадрите, които разплакаха България: 41-ият ни контингент се върна от Афганистан

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook

41-вият военен контингент, участвал в мисията на НАТО „Решителна подкрепа“ в Афганистан, се завърна на родна земя късно вечерта на 4 април. Кадърът е от посрещането им на летище София, където началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов и командващият Съвместното командване на силите генерал-лейтенант Любчо Тодоров поздравиха състава на контингента с успешно изпълнената мисия.

„Добре дошли на родна земя. Изключително съм щастлив да ви посрещна в пълен състав. 41-ият контингент изпълни една от най-предизвикателните мисии в Афганистан. Вие показахте, че можете да бъдете гъвкави, адаптивни, че на терен можете да препланирате мисията, да се предислоцирате не един, а два пъти, да поемате различни задачи, да проявите отговорност и дисциплина, да покажете на коалиционните ни партньори колко отговорен и стойностен е българският войник“.

Това каза началникът на #отбраната адмирал Емил Ефтимов, който посрещна военнослужещите от 41-ия контингент на родна земя. Контингентът се завърна от участие в мисията на НАТО в Афганистан на 4 април късно вечерта на летище „София“.

Началникът на отбраната поздрави военнослужещите от името на политическото и военното ръководство на Министерството на отбраната. „Голямо воинско „благодаря“ за това, което направихте. Надявам се, че опитът, който натрупахте в тези трудни условия, ще ви позволи да изпълнявате още по-добре задълженията си. Чакат ви нови предизвикателства, както в мисии и операции зад граница, така и в развитието на способности на Българската армия на родна земя“, каза още адмирал Ефтимов.

Вижте нашите специални оферти и няма да съжалявате:

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook