Кадри от дрон показват хиляди мигранти край Одрин, говори се, че се готвят за България

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook
Вижте нашите специални оферти и няма да съжалявате:

иляди нелегални мигранти продължават да прииждат към Одрин, за да преминат граничния пункт Кастанес – Пазаркуле към Гърция, предава турският сайт edirnehaber.org, цитиран от Флагман.

Ситуацията ескалира, след като президентът Раджеп Ердоган се закани, че Турция повече няма да спира мигрантските потоци. Държавният глава направи това изявление, след като вчера в сирийската провинция Идлиб войските на Башар Асаз извършиха нападение срещу ислямистки бунтовници, но заедно с джихадистите загинаха и 33-ма турски войници.
След като разбраха, че вече няма бариера пред тях, втори ден опитите да преминат в Гърция не спират. Броят им вече достигна няколко хиляди. Щурмуват границата едновременно – без да пазят жени и деца.

Границата на Пазаркуле е затворена, а за да спрат бежанския поток гръцките власти използват сълзотворен газ.

По информация на турски медии голяма част от тях са извозени с микробуси до Одрин, а някои – от по-близките райони, дори се придвижвали пеш.

Edirnehaber.org информира, че по време на “шествието” им към границата, бежанците скандирали името на президента Реджеп Ердоган.

Целта им е засега е да преминат през Гърция към Европа. Към този момент няма пряка опасност за България, но близостта на нашата граница и предвид факта, че гръцкият пункт е затворен, може да ги предизвика да нахлуят и у нас.

Вижте нашите специални оферти и няма да съжалявате:

Харесайте сега най-бързо развиващата се медия!
Сподели ни и присъедини всички свои приятели във “Фейсбук”

Следете сайта ни и бъдете усведомени за всяка новина от България и цял свят. Качваме постоянно, за да разбирате всичко на време.

Харесайте страницата ни във фейсбук и бъдете винаги информирани

При проблеми, въпроси и други казуси може да се обърнете към нас на e-mail: [email protected]

Можете да ни потърсите и на лично съобщение във фейсбук страницата ни.

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook