Как ще се върнат живущите в градовете без адресна регистрация?

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook
Вижте нашите специални оферти и няма да съжалявате:

Безпрецедентни мерки за сигурност влизат от полунощ тази вечер срещу разпространението на COVID-19 в България. Органите на МЗ и МВР ще организират КПП-та на областните центрове и ще проверяват целта на пътуването на гражданите. Те могат да преминат, ако отиват служебно, прибират се в домовете или по медицински причини.

Това обаче поставя и редици проблеми в Пловдив и съседните общини. На първо място известно е, че в Пловдив живеят няколко десетки хиляди души, които нямат адресна регистрация в града – нито настояща, нито постоянна. Само в район „Южен” те са около 12 000.

Така на практика те не могат да напуснат града, ако искат след това да се върнат, тъй като нямат основание да го сторят. Ако те работят в Пловдив, то може да си изкарат служебна бележка и с това да удостоверят напускането и влизането в града.

При хипотеза обаче, че те работят извън Пловдив, а нямат адресна регистрация тук, то няма да могат да се приберат до дома си след работа. Много от въпросните хора работят в Индустриалната зона на Пловдив, която е извън пределите на града.

В същото време има хиляди пловдивчани, които живеят в Родопската яка и селата около Пловдив в община „Марица”. Редица от тях се водят на адрес в Пловдив и нямат регистрация в населените места. Не е ясно дали те ще могат да се прибират до дома си. Тъй като мерките бяха обявени за влизане в областните центрове, но не бяха споменати за излизане.

Хората от „Родопи” и „Марица” с адреси там, пък използват Пловдив за пазаруване от хипермаркетите, както и редица други услуги.

Засега мерките са до края на извънредното положение – 13 април.

Вижте нашите специални оферти и няма да съжалявате:

Харесайте сега най-бързо развиващата се медия!
Сподели ни и присъедини всички свои приятели във “Фейсбук”

Следете сайта ни и бъдете усведомени за всяка новина от България и цял свят. Качваме постоянно, за да разбирате всичко на време.

Харесайте страницата ни във фейсбук и бъдете винаги информирани

При проблеми, въпроси и други казуси може да се обърнете към нас на e-mail: [email protected]

Можете да ни потърсите и на лично съобщение във фейсбук страницата ни.

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook