Камелия Иванова: България се разпродава, 200 израелски фирми са станали собственици на земя и терени у нас

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook
Вижте нашите специални оферти и няма да съжалявате:

“България се разпродава. Израелски фирми изкупуват минералните ни извори. 200 израелски фирми са станали собственици на земя и терени, разположени в близост до извори на минерална вода у нас.Това показват данни на икономическото ведомство. “, пише Камелия Иванова в страницата на бизнесмена Васил Божков във Фейсбук.

 

Публикуваме, без редакторска намеса, целият текст, качен в групата на бизнесмена в социалната мрежа:

Не можем да не се запитаме защо Бъчварова и Греков си затварят очите за алъш-вериша в смесените райони, където куцо и сакато знае, че истинските купувачи на хиляди хектари чернозем са граждани на Турция?

Защо не коментират обявеното от Икономическото министерство, че само за една година са направени над 200 покупки на земи около минерални извори и всички те са от израелски фирми? (За справка – в България има повече от 4000 минерални извора, които са потенциална суперпечеливша индустрия).

За капак от Москва дойде новината, че държавната корпорация „Руски акционен дом“ (РАД) предлага на клиенти апетитни имоти у нас – голямо горско стопанство, огромни лозови масиви, царски дворец и дори нефтен терминал във Варненска област.

Питаме се кои ли наши и външни субекти дърпат конците на агроекспертите във властта?

Защото е твърде подозрително как признати авторитети в земеделието вкупом се отрекоха от изповядвани довчера идеи и постигнаха странен консенсус срещу мораториума? И чии интереси прокарва премиерът, отказвайки да изпълни парламентарно решение за удължаване на мораториума? България се продава. Цената определя купувачът.

Вижте нашите специални оферти и няма да съжалявате:

Харесайте сега най-бързо развиващата се медия!
Сподели ни и присъедини всички свои приятели във “Фейсбук”

Следете сайта ни и бъдете усведомени за всяка новина от България и цял свят. Качваме постоянно, за да разбирате всичко на време.

Харесайте страницата ни във фейсбук и бъдете винаги информирани

При проблеми, въпроси и други казуси може да се обърнете към нас на e-mail: [email protected]

Можете да ни потърсите и на лично съобщение във фейсбук страницата ни.

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook