Караянчева възмутена от народната любов: Тълпата на Радев оскверни паметта на Апостола

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook
Вижте нашите специални оферти и няма да съжалявате:

„Разделението на нацията, за което Румен Радев работи вече трета година в Президентството, тази вечер даде отровните си плодове пред паметника на Апостола. С освирквания и грозни дюдюкания няколкостотин човека, поведени от президента, оскверниха по безподобен начин паметта на Левски в ден, когато уж трябваше да сме единни в преклонението.“ Това написа тази вечер в профила си във фейсбук председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, цитирана от Лупа БГ.

 

 

 

Тя илюстрира коментара си със своя снимка, на която се вижда, че е свела глава пред паметника на Дякона, както и с фотография от шествието, водено от Румен Радев и в което освен Караянчева се включиха патриарх Неофит и столичният кмет Йорданка Фандъкова.

 

 

Шествието стартира от Президентството и в него участваха президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова. Пред президенството дойдоха и лидерът на БСП Корнелия Нинова и много депутати от левицата.

 

 

 

Към шествието от Президентството до паметника на Апостола се присъединиха и представители на „Боец“ и „Възраждане“ на Костадин Костадинов. По време на изказването на Йорданка Фандъкова се чуваха мощни освирквания и скандирания. Това наложи Румен Радев да помоли хората в ден като днешния да почитат Левски и да не освиркват никого. На церемонията пред паметника не присъстваха премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, както и министрите.

 

 


Ето какво написа още Цвета Караянчева:

 

 

„Неее, няма да допуснем политизация, кълняха се вчера организаторите на шествието от „Дондуков“ 2 до Паметника. Защо ли никой не беше изненадан, когато екнаха режисираните скандирания „Мафия“ и „Радев“? Заради нечии болезнени амбиции и дребнаво озлобление доведената тълпа оскверни демонстративно историческата ни памет, последните останали нишки патриотизъм, които ни обединяват, и в крайна сметка – паметта на Апостола на свободата. Защото на някои им беше по-важно да разчистват лични сметки и да бълват омраза, вместо да преклонят глави пред една от последните ни останали национални икони.

 

 

Снимка: Агнес Методиева

„Разделяй и владей“ е една от най-циничните политически максими през вековете. Тази вечер президентът Радев доказа, че няма да се поколебае да дълбае разделителни линии дори пред паметника на Левски. Обаче втората част, поне тази вечер, за негово съжаление, му се изплъзна. Защото тази вечер демонстрира също, че той не знае какво е тълпа и няма идея как да я контролира. Явно на този етап стратегията му ще е да руши. Да пали фитила, независимо какво ще изгори. Да гори там Левски, да гори националното самосъзнание, да горят последните мостове на единството на българите…Ясно е как историята ще запомни този поход срещу душата на нацията. Но това е в бъдещето. Така, както сме тръгнали, повече трябва да се боим за утрешния ден.“

 

 

Депутатът от ГЕРБ Тома Биков също взе отношение по темата: „Васил Левски не е нито на БСП, нито на Румен Радев. Левски е част от българската национална идентичност. Той е обединяваща фигура, от която всички имаме нужда. Румен Радев опита да превърне днешната дата в дата на разделение. И тук политическата му неграмотност не може да бъде оправдание. Днес Радев се изяви като предводител на агитката на БСП и ще остане такъв до края на мандата си“.

 

 

Лупа БГ

Вижте нашите специални оферти и няма да съжалявате:

Харесайте сега най-бързо развиващата се медия!
Сподели ни и присъедини всички свои приятели във “Фейсбук”

Следете сайта ни и бъдете усведомени за всяка новина от България и цял свят. Качваме постоянно, за да разбирате всичко на време.

Харесайте страницата ни във фейсбук и бъдете винаги информирани

При проблеми, въпроси и други казуси може да се обърнете към нас на e-mail: [email protected]

Можете да ни потърсите и на лично съобщение във фейсбук страницата ни.

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook