Климатологът Матев алармира, Българи пазете се, може да дойдат наводнения

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook

Кадър видео Нова ТВ

Слабо понижение на температурите от средата на седмицата. Валени, придружени с градушки се очакват най-вече над Западна България. По морето остава спокойно и почти без валежи.

„Катастрофални наводнения като тези в Германия са възможни и у нас. През следващите дни времето в Западна Европа ще бъде спокойно и засегнатите държави ще могат да се възстановят от бедствието, което ги връхлетя”, Това заяви климатолога Симеон Матев в ефира на Нова ТВ.

 

 

Той направи краткосрочна прогноза за времето в България. „Със сигурност ни очакват още градушки тази седмица. Това е обичайно явление за нашите ширини”, поясни Матев. Градусите ще се понижат слабо до сряда, като след четвъртък отново ни очаква сух период.

Максималните температури няма да падат под 25 градуса. Захлаждането в следващите три дни ще е по-скоро освежаване, увери климатологът. Слаби валежи ще има в сряда и по морето. „Необичайното това лято е, че на запад е по-топло от изток.

По принцип е обратното. В следващите 10 дни няма да има екстремни горещини. През последните 30 години август се е затоплил с повече от градус”, каза Симеон Матев по Нова телевизия.

Вижте нашите специални оферти и няма да съжалявате:

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook