Коронавирусът в Бергамо: Страници с некролози и самотна смърт

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook
Вижте нашите специални оферти и няма да съжалявате:

Десетки некролози изпълват местния вестник в град Бергамо, Северна Италия. В последните дни секцията за скръбни вести на „Л`еко ди Бергамо” набъбва от обичайните 2-3 страници на ден до 10-11, често включващи над 150 некролога. Редакторите на вестника казват, че страниците изглеждат като военен бюлетин, пише „Вашингтон поуст”.

Некролозите си приличат по три основни неща: почти всички починали са жертви на коронавируса, почти всички починали са възрастни хора и почти всички са си отишли самотни, без роднина или приятел в последния час.

Снимка:
Reuters

Бергамо е град в северния италиански регион Ломбардия, на около 40 км източно от Милано. Център е на заможна провинция с общо население над един милион души. Самият град е дом на около 122 000 жители. Днес провинция Бергамо е най-тревожната зона в цяла Италия в кризата с коронавируса. Болниците там са препълнени с пациенти, на помощ са призовани военните лекари, а жителите описват Бергамо като призрачен град, където по улиците нощем се движат само линейки и катафалки.

Вижте нашите специални оферти и няма да съжалявате:

Харесайте сега най-бързо развиващата се медия!
Сподели ни и присъедини всички свои приятели във “Фейсбук”

Следете сайта ни и бъдете усведомени за всяка новина от България и цял свят. Качваме постоянно, за да разбирате всичко на време.

Харесайте страницата ни във фейсбук и бъдете винаги информирани

При проблеми, въпроси и други казуси може да се обърнете към нас на e-mail: [email protected]

Можете да ни потърсите и на лично съобщение във фейсбук страницата ни.

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook