Критична ситуация в Бургас с лекаря, заразен от коронавирус, дойдоха лоши вести

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook
Вижте нашите специални оферти и няма да съжалявате:

Състоянието на лекаря от МБАЛ „Бургасмед”, който бе диагностициран с коронавирусна инфекция и в момента се намира в Инфекциозното отделение на УМБАЛ-Бургас, се е влошило временно късно снощи, но към момента той е стабилизиран.

Вчера му е била измерена температурата и тя е била леко над нормата – около 37.4, а при преглед медиците са установили, че все още има бронхиални изменения. Това каза на днешния брифинг след редовното заседание на Общинския кризисен щаб директорът на УМБАЛ-Бургас д-р Бойко Миразчийски, предава “Флагман”. „След прегледа вчера сме засилили терапията и към момента резултатите от нея са показателни – колегата вече е в по-добро общо състояние. Вероятно обаче ще остане при нас по-дълго време, тъй като още не можем да на му направим два тества и да очакваме пробата му да е негативна”, каза д-р Миразчийски. Той разкри още, че в момента в Инфекциозното отделение на болницата има настанени четири пациента, които са с доказано наличие на Covid-19.

Още двама пък са със съмнения за наличие на патогена. „Взети са им проби и очакваме резултатите, вероятно до няколко дни ще стане ясно. Те имат симптоматика на остро респираторно заболяване”, уточни директорът на УМБАЛ-Бургас. Относно четиримата лежащи пациенти, настанени с положителна проба, той каза, че трима от тях са в много добро състояние и предстои утре да им бъде взета първата от задължителните две проби през интервал от 24 часа. Ако и двете са отрицателни, те ще бъдат изписани още в понеделник и ще фигурират в общия списък на оздравелите случаи за България, които към 27 март са трима при общо 276 потвърдени за страната.

Вижте нашите специални оферти и няма да съжалявате:

Харесайте сега най-бързо развиващата се медия!
Сподели ни и присъедини всички свои приятели във “Фейсбук”

Следете сайта ни и бъдете усведомени за всяка новина от България и цял свят. Качваме постоянно, за да разбирате всичко на време.

Харесайте страницата ни във фейсбук и бъдете винаги информирани

При проблеми, въпроси и други казуси може да се обърнете към нас на e-mail: [email protected]

Можете да ни потърсите и на лично съобщение във фейсбук страницата ни.

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook