Лекарка от Спешното отказа да отиде при мъж със съмнение за COVID-19, напусна работа

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook
Вижте нашите специални оферти и няма да съжалявате:

Лекарка вече не работи в Спешния център в Благоевград. Служителката е била и пенсионерка.

Тя била дежурна преди няколко дни, когато се оказало, че екип трябва да отиде до близка бензиностанция. Там бил спрял тир, идващ от чужбина, а екипът на ЦСМП трябвало да прегледа шофьора за симптоми на коронавируса. Въпреки че имало достатъчно защитни костюми, маски, очила и др., тя отказала да се облече и да отиде.

Наложило се друг неин колега да се качи в линейката. Заради това директорът на Спешния център д-р Красимир Михайлов е разговарял с лекарката и тя си подала молба за напускане поради пенсиониране. Сестра й, която също работи в ЦСМП също е подала молба за напускане, пише “24 часа”.

“Възмутен съм, че при наличие на всички предпазни средства, колега може да откаже да си изпълнява служебните задължения. Веднага подписах освобождаването й, защото тя и без това беше в пенсионна възраст. Със сестра й ще разговарям допълнително и на нея още не съм подписал молбата. Недопустимо е подобно поведение на медик, положил Хипократова клетва. В тази кризисна ситуация няма място за капризи. Има правила за разпределение на екипите и всеки е длъжен да ги спазва”, коментира д-р Михайлов.

Категоричен е, че медиците са снабдени с всички предпазни средства и в такъв случай не може да се говори за страх, а само за изпълняване на служебните задължения.

Вижте нашите специални оферти и няма да съжалявате:

Харесайте сега най-бързо развиващата се медия!
Сподели ни и присъедини всички свои приятели във “Фейсбук”

Следете сайта ни и бъдете усведомени за всяка новина от България и цял свят. Качваме постоянно, за да разбирате всичко на време.

Харесайте страницата ни във фейсбук и бъдете винаги информирани

При проблеми, въпроси и други казуси може да се обърнете към нас на e-mail: [email protected]

Можете да ни потърсите и на лично съобщение във фейсбук страницата ни.

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook