Лоша новина от Китай за завръщането на COVID-19, ето какво се случва

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook
Вижте нашите специални оферти и няма да съжалявате:

Повече от 14% от излекуваните от коронавирус пациенти в Китай са дали положителна проба отново, разкриват китайски медицински експерти, цитирани от Daily Mail.

Изследванията показват, че около 14 на сто от бившите пациенти са били диагностицирани с вируса още веднъж, след като са били излекувани напълно

Новините дойдоха, след като експертите се опасяваха, че Китай е изправен пред второ огнище поради нарастващия брой на внесените случаи, както и „безшумните преносители“, които не показват никакви симптоми.

Милиони жители на Хубей, бившият център на пандемията, вече могат да напуснат провинцията, след като чиновниците вдигнаха двумесечното извънредно положение.

Доктори в болница в Ухан са установили, че 5 от 147 пациенти са дали позитивни проби, след като са били излекувани,

Междувременно 14% от оздравелите са диагностицирани с патогена отново в южната част на провинция Гуандун в Китай, заяви Сон Тий, заместник-директор на провинциалния Център за контрол и превенция на заболяванията.

В проучването, проведено от медиците от Ухан, възстановените пациенти не са показали никакви симптоми при тестването. Експертите не откриха доказателства, че те се заразяват след възстановяването, тъй като членовете на техните семейства са тествали отрицателно.

Установили са също така, че хората в близък контакт с повторно заболелите пациенти не са се заразили.

Медицински експерти повдигнаха въпроса дали бързите тестове са надеждни и дали реално има следи от вируса при някои от възстановените пациенти

„Възможно е тези възстановени пациенти да са тествали отрицателно преди, поради лъжливи резултати“, добави г-н Уанг.Точността на теста за нуклеинова киселина е от 30 до 50 на сто.

„Изключително важно да се следи внимателно възстановените пациенти и да се поставят под двуседмична карантина след изписване“, допълва д-р Уанг.

„Размерът на извадката ни за това изследване беше сравнително малък. Планираме скоро да проведем мащабни изследвания сред местните общности в Ухан“, заяви още той.

Вижте нашите специални оферти и няма да съжалявате:

Харесайте сега най-бързо развиващата се медия!
Сподели ни и присъедини всички свои приятели във “Фейсбук”

Следете сайта ни и бъдете усведомени за всяка новина от България и цял свят. Качваме постоянно, за да разбирате всичко на време.

Харесайте страницата ни във фейсбук и бъдете винаги информирани

При проблеми, въпроси и други казуси може да се обърнете към нас на e-mail: [email protected]

Можете да ни потърсите и на лично съобщение във фейсбук страницата ни.

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook