Масови оставки във Втора градска болница, лекарите и сестрите си тръгват

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook
Вижте нашите специални оферти и няма да съжалявате:

Масови оставки във Втора градска болница. Със заповед на здравния министър болницата трябва да се трансформира в инфекциозна болница, в която да се лекуват по-леките случаи на коронавирус. Според медиците те не са подготвени за лечението на заразените, а апаратура не достига.

“Мъка ми е. В болницата настана смут – има пълна дезинформация за работата ни. Не знам какво ще се случи с хоспитализираните болни от коронавируса. Лекарите не са подготвени да лекуват такива пациенти. Грях е да насилваш лекар да лекува, когато не е готов. Нямаме ситуационен план, не си знаем и ролите”, каза един от медиците в болницата.

“Имаме само два дихателна апарата. Заявиха, че тук във Втора градска ще се лекуват леко болни, но състоянието при коронавируса бързо може да стане тежко. Аз съм педиатър – не съм готова за работа с инфекциозно болно. Тази болница повече няма а е болница”, заяви по темата педиатърът д-р Камелия Бачовка.

“От 2 седмици всички бяха запознати, че във всеки един момент Втора градска може да се превърне в лекуваща коронавирус пациенти. След заповедта на здравния министър всички лекари бяха предупредени. Досега имаме 85 молби за напускане от болницата, имаме още 250 души персонал”, разкри директорът на Втора градска болница доц. д-р Стефан Узунов.

Вижте нашите специални оферти и няма да съжалявате:

Харесайте сега най-бързо развиващата се медия!
Сподели ни и присъедини всички свои приятели във “Фейсбук”

Следете сайта ни и бъдете усведомени за всяка новина от България и цял свят. Качваме постоянно, за да разбирате всичко на време.

Харесайте страницата ни във фейсбук и бъдете винаги информирани

При проблеми, въпроси и други казуси може да се обърнете към нас на e-mail: [email protected]

Можете да ни потърсите и на лично съобщение във фейсбук страницата ни.

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook