Мигранти твърдят, че гръцката полиция ги бие и съблича и изнасилва на границата

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook
Вижте нашите специални оферти и няма да съжалявате:

Гръцката полиция съблича голи и бие мигранти по границата с Турция. Това твърдят самите мигранти, а турската държавна телевизия TRT публикува и снимки от насилието.

 

 

 

На кадрите се виждат мигранти, съблечени голи на студа с рани по гърба. Снимките, публикувани от турските медии, показват как някои от мигрантите са се струпали около огъня и се опитват да се стоплят.

 

 

 

 

Гръцката полиция използвала сълзотворен газ, зашеметяващи гранати и водни оръдия, за да отблъсне хората, които се опитват да преминат границата, но граничните власти отричат да е упражнявано физическо насилие спрямо мигрантите.  Повече вижте във видеото горе.

 

 

 

 

Други мигранти пък са ядосани на турския президент Реджеп Тайип Ердоган, който им дал напразна и фалшива надежда, че ще могат да стигнат Европа през границата с Гърция. „Не знаем какво се случва. Ние сме им като пионки и не знам какво ще стане с нас“, каза Мохамед Омид.

 

 

 

 

Журналистите са държани далеч от граничната зона от турска страна от съображения за сигурност, тъй като сблъсъците между властите и мигрантите продължават.

 

 

 

 

Вижте нашите специални оферти и няма да съжалявате:

Харесайте сега най-бързо развиващата се медия!
Сподели ни и присъедини всички свои приятели във “Фейсбук”

Следете сайта ни и бъдете усведомени за всяка новина от България и цял свят. Качваме постоянно, за да разбирате всичко на време.

Харесайте страницата ни във фейсбук и бъдете винаги информирани

При проблеми, въпроси и други казуси може да се обърнете към нас на e-mail: [email protected]

Можете да ни потърсите и на лично съобщение във фейсбук страницата ни.

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook