Мъжете, пребили баба Атанаска в Белозем, се изкараха жертви

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook

Бях принуден от полицаите, които ме разпитваха, да давам показания. Бях бит от тях. Това заяви в съда Тодор Велиев – един от ромите, които през февруари миналата годна нападнаха и ограбиха 82-годишната баба Атанаска Минева от пловдивското село Белозем. Той твърди, че част от показанията, които дал миналата година, не били негови.

„Аз съм неграмотен циганин, не мога да чета. Не знаех за какво се подписвам. Насила ме накараха полицаите. Те ме биха много, 24 часа ме биха, чисто гол“, заяви Велиев. Той разказа още, че го млатили 4-ма души с палка, заплашвали го, слагали му ток по тялото и му опирали пистолет в главата.

Нищо не си спомняше и другият ромски бандит Атанас Радев. И той нищо не бил подписвал, не знаел нищо и бил неук. Третият мургав участник в грозното зверство – Ангел Василев, каза, че подписите под показанията му са негови, но нищо не помнел.

Днес в съда в Пловдив беше приета комплексната съдебно-медицинска и психологична експертиза, направена на баба Атанаска в дома й. Старицата не може да присъства в съдебна зала, тъй като физическото и психичното й състояние са много лоши.

Според експертите комуникацията с нея е нарушена, тъй като тя недочува, а за да се говори с нея събеседникът й трябва да бъде на една ръка разстояние и без маска, тъй като жената чете по устните. След нападението и побоя мисленето на възрастната жена било забавено.

Заради това съдът определи жената да бъде разпитана в дома си от съдебния състав и в присъствието на съдебния секретар и нейни близки от семейството, а също така и на психолог. Разпитът се налагал, тъй като имало противоречия в показанията на сина й от досъдебното производство и в съдебна зала и трябвало да се изясни фактическата обстановка.

Вижте нашите специални оферти и няма да съжалявате:

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook