Над 1000 души окупираха Метро в София след обявяването на извънредно положение

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook
Вижте нашите специални оферти и няма да съжалявате:

Среднощно пазарузане в столицата. Близо 1000 души решиха да посетят хипермаркет Метро на бул. „Цариградско шосе“ в София, за да си купят хранителни продукти и стоки от първа необходимост, научи Glas.bg.

Потокът от хора е започнал около 1 часа след полунощ. Това е час, след като на извънредно заседание Министерският съвет реши да предложи на Народното събрание да гласува обявяването на извънредно положение.

Ще бъде предложено гражданите на определени държави да не могат да влизат у нас, както и от България да не може да се пътува до определени държави. Ще бъде предложено и да бъдат затворени училища и детски градини, университети, нощни клубове, игрални зали.

“Въвели сме мерки, в които не работят мерките за спазване на карантината. Днес ни избягаха 14 души. Самодисциплината я няма, че може някой да зарази други хора. Обявяваме извънредно положение, за да се ограничи този вирус. Дава се възможност на областните управители, кметовете и министрите да направят всичко необходимо”, заяви пред министрите премиерът Бойко Борисов.

“Искаме да се съобразим с правомощията си. Целта на това мероприятие е тази. Спорихме много дали да затворят ресторанти и молове. Считаме, че има много домакини, които не работят или са на работа и там трябва да се нахранят, но нощните клубове трябва да се затворят.

„Държавите не работят, бюджетите не се пълнят, потреблението рязко пада”, каза Борисов.

Той се обърна и към икономическия министър Емил Караниколов с въпрос, след като са паднали цените на горивата – защо не падат цените на основните стоки.

Премиерът няколко пъти повтори, че хранителните вериги имат достатъчно стока да издържат дори без зареждане за месец-месец и половина, но явно някои хора са решили да се презастраховат и тази нощ решиха посетят денонощния хипермаркет.

Вижте нашите специални оферти и няма да съжалявате:

Харесайте сега най-бързо развиващата се медия!
Сподели ни и присъедини всички свои приятели във “Фейсбук”

Следете сайта ни и бъдете усведомени за всяка новина от България и цял свят. Качваме постоянно, за да разбирате всичко на време.

Харесайте страницата ни във фейсбук и бъдете винаги информирани

При проблеми, въпроси и други казуси може да се обърнете към нас на e-mail: [email protected]

Можете да ни потърсите и на лично съобщение във фейсбук страницата ни.

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook