Най-смъртоносният ден на коронавируса в Италия – 50 души починаха за един ден, чумата плъзна

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook
Вижте нашите специални оферти и няма да съжалявате:

С близо 50 смъртни случая през последните 24 часа общият брой на починалите от новия коронавирус в Италия наближава 200. Във Франция и Германия заразените са над 600, а Австрия въвежда произволни здравни проверки по южните си гранични пунктове, предават световните агенции.

Ръководителят на националната служба за гражданска защита в Италия Анджело Борели съобщи днес за 49 починали от заболяването Ковид-19 през изминалото денонощие. Това е най-голямото дневно увеличение на смъртните случаи, откакто бе съобщено за появата на вируса в страната преди две седмици.

Общият брой на починалите от Ковид-19 в Италия е достигнал 197. Заразените са 4636. Вчера броят им бе 3858 – увеличение от близо 800 случая за едно денонощие. От заразените вече са напълно излекувани 523 – 109 повече спрямо вчера.

Италия е най-тежко засегнатата от вируса страна в Европа. Тя остава на второ място след Китай по брой починали, но по смъртни случаи отстъпи от трето на четвърто място след Китай, Южна Корея и Иран.

Във Франция и Германия вече има по над 600 заразени. Броят на потвърдените случаи във Франция е достигнал 613, съобщи тази вечер директорът на националната здравна служба Жером Саломон, цитиран от Ройтерс. Агенцията отбелязва, че това означава увеличение от 190 за едно денонощие. Броят на смъртните случаи във Франция остава 9. 39 души са в интензивно отделение, каза още Саломон.

В съседна Германия заразените с новия коронавирус вече са 639, съобщи тази вечер институтът “Роберт Кох”, цитиран от ДПА. Агенцията отбелязва, че по обед броят на случаите в страната е бил около 500. По-голямата част от заразените в Германия са в западната провинция Северен Рейн – Вестфалия. Саксония-Анхалт, на изток, е единствената германска провинция, където няма регистрирани заразени с вируса.

Канцлерът на Австрия Себастиан Курц пък съобщи, че държавата въвежда проверки на произволен принцип за здравословното състояние на преминаващите през граничните пунктове с Италия. Мярката влиза в сила от следващата седмица и ще остане в сила в продължение на две седмици.

Вижте нашите специални оферти и няма да съжалявате:

Харесайте сега най-бързо развиващата се медия!
Сподели ни и присъедини всички свои приятели във “Фейсбук”

Следете сайта ни и бъдете усведомени за всяка новина от България и цял свят. Качваме постоянно, за да разбирате всичко на време.

Харесайте страницата ни във фейсбук и бъдете винаги информирани

При проблеми, въпроси и други казуси може да се обърнете към нас на e-mail: [email protected]

Можете да ни потърсите и на лично съобщение във фейсбук страницата ни.

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook