Намушкаха и убиха 20-годишна студентка пред дома й, издирват нападателя

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook

Поредно убийство на жена разтърси Турция. 20-годишна студентка е била намушкана с нож, пред дома й, съобщават местни медии. Убийството е извършено в черноморската провинция Орду.

Студентката Джерен Йоздемир е била нападната след клас по балет на 3 декември, когато е била точно пред жилището си. Извършителят е избягал от местопрестъплението и полицията го издирва. Младата жена е откарана в болница, където по-късно е починала.

Силите на реда извършват проверка на записите от охранителните камери. След свидетелски показания е бил арестуван служител, който е доставял храна, но по-късно е бил освободен, след като не са открити доказателства за неговата вина.

„Когато отидох до прозореца, за да й хвърля ключовете, видях мъж около 40-те, облечен в черно, да стои пред сградата. „, заяви сестрата на жертвата пред полицията, предава hurriyetdailynews.com.

Според различни неправителствени организации броят на убитите жени в Турция е изключително висок. Често убийствата биват извършвани от ревност.

Най-малко 390 жени са били убити в Турция от началото на годината. Възможно е реалният им брой да е по-висок. Феминистките организации настояват властите да предприемат мерки, за да спрат убийствата на жени.

Вижте нашите специални оферти и няма да съжалявате:

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook