Наясно ли сте, че литър Петрол в момента струва точно 35 стотинки? Как така горивата в България са над 2.20 лева за литър

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook
Вижте нашите специални оферти и няма да съжалявате:

Цената на петрола буквално от няколко месеца се срива, естествено това трябва да влияе и на цените на горивата в България но, не би.

Затова помолихме експерт да изчисли реално колко струва в момента един литър петрол, за да попитаме отново така наречените институции, защо в България в момента цените на горивата са най-високи в целият свят.

Според експертите цената на литър Петрол е точно 0.35 лева, да точно така по – малко от 1 литър вода на пазара, но към тази цена трябва да прибавим цената за преработка на рафинерията, печалбата на търговеца и дори акциза на държавата. Това са четирите фактора, които определят цените на горива, затова да приемем, че всички те си слагат надценка по 50% отгоре + компонента био, то реално излиза че цената на горивата в България трябва да е някъде около 1,20 лева за литър с ДДС?

Така че сега пак да попитаме и така наречената прокуратура с ръководител Иван Гешев има ли нещо нередно на пазара на горива в България или няма, защото ако не е чул пак да повторим цената на петрола днес е вече точно 32$ за Барел! Това не беше се случвало от далечната 1991 година, когато бензина по родните бензиностанции беше под левче.

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

източник: xaknews.com

Вижте нашите специални оферти и няма да съжалявате:

Харесайте сега най-бързо развиващата се медия!
Сподели ни и присъедини всички свои приятели във “Фейсбук”

Следете сайта ни и бъдете усведомени за всяка новина от България и цял свят. Качваме постоянно, за да разбирате всичко на време.

Харесайте страницата ни във фейсбук и бъдете винаги информирани

При проблеми, въпроси и други казуси може да се обърнете към нас на e-mail: [email protected]

Можете да ни потърсите и на лично съобщение във фейсбук страницата ни.

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook