Не ви изнася карантината? Тогава вижте какво се случва в САЩ

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook
Вижте нашите специални оферти и няма да съжалявате:

Затягат на мерките в битката с коронавируса и в САЩ. Промените се отнасят до 70 млн. американци, в това число живеещите в най-големите градове в страната – Ню Йорк, Лос Анджелис и Чикаго, където е най-голямата българска общност в САЩ, предава bTV.

Почти 90 млн. души в тази страна са под карантина и ще си останат по домовете, а списъкът с щати расте. Елена Иванова е говорител на здравните власти в Чикаго, по думите ѝ заразата зад Океана все още е в ранен етап. Още по-строги мерки в целия свят заради COVID-19 „Очакваме през следващите дни, през следващите седмици да има още случаи. Едва, когато се стигне този пик и когато се види, че случаите започнат да намаляват – част от тези мерки ще започнат да се премахват“, уточни тя. И Тръмп показа двете лекарства на Домусчиев, които лекуват COVID-19 Междувременно болниците се подготвят за наплив от пациенти. Случаите в САЩ скачат с около 25% на денонощие. На паркинга на една от големите болница в Чикаго са издигнати палатки, където да бъдат приемани заразените с COVID-19, за да нямат контакт с останалите болни. Елена Иванова казва, че градът и щатът само преди година са правили учение за световна пандемия.

„Още тогава градът започна да мисли и имаше разработени планове, системи и механизми, с които да може да се реагира при подобни ситуации“, посочи говорителят на здравните власти в американския град. Плашещи числа за COVID-19 в щата Ню Йорк Но не всичко зависи от местните власти. Губернаторите обвиняват администрацията на президента Доналд Тръмп за бавна реакция и продължаващата липса на достатъчно тестове. От вчера се вижда и промяна в посланието на Белия дом и местните власти – не е нужно да се тествате. Проблемът с маските, ръкавиците и другите консумативи остава – болниците от Източното до Западното крайбрежие казват, че имат само за още няколко дни. Губернаторът на Ню Йорк обаче обяви, че 54% от заразените в щата са от 18 до 49 години. И докато улиците на големите градове са празни, ярък контраст са бреговете на Флорида, където много студенти и гимназисти прекарват пролетната си ваканция. Вирусът изглежда не ги притеснява. Губернаторът на Флорида затвори повечето обществени плажове и баровете. Паниката изпразва не само рафтовете с хранителни стоки и тоалетна хартия, а и магазините за оръжия.

Хората чакат с часове за пистолети, пушки и амуниции. Един от големите сайтове за оръжие отчита скок в поръчките от близо 70%. И докато едни се редят на опашка за оръжие, експерти изчисляват, че още другата седмица З млн. души ще се наредят на опашка в бюрата по труда, а страната е вече в рецесия.

Вижте нашите специални оферти и няма да съжалявате:

Харесайте сега най-бързо развиващата се медия!
Сподели ни и присъедини всички свои приятели във “Фейсбук”

Следете сайта ни и бъдете усведомени за всяка новина от България и цял свят. Качваме постоянно, за да разбирате всичко на време.

Харесайте страницата ни във фейсбук и бъдете винаги информирани

При проблеми, въпроси и други казуси може да се обърнете към нас на e-mail: [email protected]

Можете да ни потърсите и на лично съобщение във фейсбук страницата ни.

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook