Ново изследване на коронавируса пробуди ново безпокойство за разпространението му

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook
Вижте нашите специални оферти и няма да съжалявате:

Нови изследвания върху COVID-19 в няколко страни разкриха нови обстоятелства около начина на разпространение на китайския коронавирус, което буди известни тревоги.

Досега бе известно, че вирусът се разпространява главно от хора с грипоподобна симптоматика като треска, висока температура, настинка или затруднено дишане. Това представлява добра новина, защото такива хора ще могат по-лесно да бъдат установени и изолирани, което пък ще ограничи разпространението на заразата.

По последни данни обаче в американския щат Масачузетс, където има над 80 заразени с COVID-19 , разпространението на вируса е тръгнало от хора, които не са имали никакви симптоми на грип. Според други научни изследвания в тази насока хора, които са без симптоми на настинка, дават съществен ”принос” в разпространението на инфекцията.

Жените с COVID-19 раждат здрави бебета

Седмици наред федералните власти разясняваха, че асимптоматичното предаване на болестта е възможно, но уверявайки, че не е чак такъв съществен фактор в общия процент на разпространение.

Държавният секретар по обществено здраве Алекс Азар потвърди още в началото на март, че асимптоматичното разпространение на COVID-19 не е основният двигател на сеене на заразата и подчерта, че във фокусът на общественото внимание трябва да са хората с грипоподобна симптоматика.

Как се разпространява COVID-19

Държавният център по контрол и превенция на заразите на САЩ също потвърди казаното от Азар на своя сайт.

,,Разпространението на вируса е възможно от хора, при които още не са се проявили симптоми на настинка или грип, т.е. на практика все още здрави”, заявиха от Центъра.

Поради тази причина от Оперативния щаб за борба срещу коронавируса на САЩ призоваха всеки един американец, независимо здрав или болен, да поддържа високо ниво на лична хигиена, информира CNN.

Вижте нашите специални оферти и няма да съжалявате:

Харесайте сега най-бързо развиващата се медия!
Сподели ни и присъедини всички свои приятели във “Фейсбук”

Следете сайта ни и бъдете усведомени за всяка новина от България и цял свят. Качваме постоянно, за да разбирате всичко на време.

Харесайте страницата ни във фейсбук и бъдете винаги информирани

При проблеми, въпроси и други казуси може да се обърнете към нас на e-mail: [email protected]

Можете да ни потърсите и на лично съобщение във фейсбук страницата ни.

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook