Нов страшен мор от COVID-19 и невиждана снежна стихия в Испания

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook
Вижте нашите специални оферти и няма да съжалявате:

Испания регистрира за едно денонощие 849 смъртни случая, свързани с коронавирус. Това е най-големият брой на починалите в рамките на 24 часа, въпреки че увеличението им в процентно изражение е малко по-ниско, отколкото в предишните дни, съобщи във вторник здравното министерство на страната. Така общият брой на починалите достигна 8 189 спрямо 7 340 в понеделник, докато броят на новите случаи на заразени с COVID-19 се повиши с цели 9 222 до 94 417 във вторник от 85 195 в понеделник. По данни на Министерството на здравеопазването общият брой на излекуваните е 19 259 души.

В същото време в страната е изправен пред още един сериозен проблем, а именно атмосферните условия. Предупредителен жълт код за обилни валежи е обявен за 25 провинции в Испания. Най-студено ще бъде в Авила и Сория (най-много 5ºC); Бургос (6); Леон, Логроньо и Сеговия (7); Паленсия (8) и Мадрид, Теруел, Валядолид, Витория и Сарагоса (9), съобщават от Държавна агенция по метеорология (Aemet). Сутрешните температури са между 3 и 8 градуса, а през деня ще са – между 10 и 18 градуса, пише bulgaros.ovh. Жълт код за валежи от сняг е обявен в 12 испански провинции: Мадрид, Гвадалахара, Сория, Теруел, Авила, Сеговия, Бургос, Ла Риоха, Уеска, Кастейон, Куенка и Сарагоса. 12 провинции са с предупреждения за обилни дъждове (от 60 до 100 литра на квадратен метър за 12 часа): Кадис, Кастейон, Кордоба, Уелва, Малага, Севиля, Бадахос, Касерес, Тарагона, Валенсия, Сеута и Балеарските острови. Оранжев код за силно вълнение (с вълни от три до пет метра) е обявен в Ла Коруня, Астурия, Барселона, Луго и Тарагона.

Вижте нашите специални оферти и няма да съжалявате:

Харесайте сега най-бързо развиващата се медия!
Сподели ни и присъедини всички свои приятели във “Фейсбук”

Следете сайта ни и бъдете усведомени за всяка новина от България и цял свят. Качваме постоянно, за да разбирате всичко на време.

Харесайте страницата ни във фейсбук и бъдете винаги информирани

При проблеми, въпроси и други казуси може да се обърнете към нас на e-mail: [email protected]

Можете да ни потърсите и на лично съобщение във фейсбук страницата ни.

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook