Полицай отказа да глоби старец в пика на коронакризата, напротив – помогна му!

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook
Вижте нашите специални оферти и няма да съжалявате:

Уникална случка на човечност от полицай към нарушител споделят хиляди в социалните мрежи. Невероятният сюжет се разиграва на 20 март в Трявна – катаджия заведе 86-годишен старец да сключи застраховка „Гражданска отговорност“, за да не се налага да го глобява.

Ето и цялата история:

Споделям нещо, което силно ме впечатли днес. За близо 30-годишната ми професионална практика такова чудо виждам за първи път. Явно… все пак този коронавирус е отключил добротата, човеколюбието и взаимопомощта между хората, като е открил и извадил на повърхността най-положителните и благодеятелните им черти.

Та преди час влизат в офиса полицай в униформа заедно с пенсионер на видима възраст около 80 г. (после видях, че е на цели 86 г.). Полицаят – усмихнат, приветлив, но сериозен и делови.

Поздрави, представи се. В началото помислих, че идват на някаква проверка, но се оказа съвсем друго. Човекът на реда помоли съвсем учтиво да сключим застраховка ГО на този дядо, който явно е пропуснал да си внесе вноската и полицата му беше прекратена.

Думите му бяха: “Моля Ви, издайте полицата така, че да влезе в сила максимално бързо, защото иначе ще трябва да пиша акт и да глобя човека с 400 лв. А той е излязъл само, за да си изтегли пари от банката.”

После се обърна към пенсионера, който беше буквално шашнат и мълчеше виновно и му каза с респектиращ тон: “Господине, ще Ви помоля да изчакате малко, докато застраховката влезе в сила и тогава да седнете зад волана. Бъдете здрави всички!”.

Обърна се да излиза, но се спря на вратата и с благородното си лице изрече думата, която изразява по най-ярък начин човешкото в нас: „Благодаря”! Ние също благодарихме…

Вижте нашите специални оферти и няма да съжалявате:

Харесайте сега най-бързо развиващата се медия!
Сподели ни и присъедини всички свои приятели във “Фейсбук”

Следете сайта ни и бъдете усведомени за всяка новина от България и цял свят. Качваме постоянно, за да разбирате всичко на време.

Харесайте страницата ни във фейсбук и бъдете винаги информирани

При проблеми, въпроси и други казуси може да се обърнете към нас на e-mail: [email protected]

Можете да ни потърсите и на лично съобщение във фейсбук страницата ни.

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook