Проф. Аргирова с нова и мрачна прогноза за пика, очакваме го чак май месец

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook
Вижте нашите специални оферти и няма да съжалявате:

На 5-6 май ще достигнем пика на заразата. Това прогнозира проф. Радка Аргирова, вирусолог, член на Медицинския експертен съвет към МС. Тя обясни, че изчисленията ѝ са такива, защото допуска по Цветница и Великден хората да си позволят да се съберат с най-близките си и заради това около 30-ина дни по-късно ще е пикът.

Проф. Аргирова изрази надежда климатичното затопляне да ни помогне в борбата с коронавируса. Проф. Аргирова със смело предвиждане за края на епидемията от COVID-19 в България Според нея в България сценарият на развитие на коронавирусната зараза се развива доста различно от наблюдаваното в Италия и Испания. Проф. Аргирова обясни пред БНР, че с тестването на 1000 души, които работят на първа линия срещу заразата, се цели да се разбере какъв е обхватът на епидемията: “Това изследване ще ни покаже хората, които са се срещали с вируса и имат изградени антитела, те вече могат да се грижат за хора с Covid-19 и да се връщат постепенно на работните си места”. Проф. Радка Аргирова посочи с кои две лекарства трябва да се лекува COVID-19 у нас Според нея за много хора ще е успокоително да си направят бърз тест за наличие на коронавирусна инфекция и посочи, че цената на такова изследване е от порядъка на 25-30 лева. “Ако открият, че имат антитела, ще могат да се върнат спокойно на работа, а ако нямат – ще бъдат още по-внимателни”.

Тя обясни, че е правилно да се третират членовете на едно домакинство като заразени с коронавируса, ако един от тях е дал положителен резултат на тест. Проф. Аргирова: Внимавайте, усетите ли това, значи сте заразени с COVID-19! Проф. Аргирова беше категорична, че мерките са строги, за да се попречи на разпространението на заразата: “Ако се разхлабят мерките и започнат едни масови мероприятия, много е възможно остатъкът от вируса, недоубитият вирус да продължи да се разпространява и да тръгнем към нова епидемия”. Тя акцентира, че внезапността и невидимото поражение, което не се появява в първите дни след заразяването, са характерни за новия коронавирус, “защото ако се проявяваше, човек ще се почувства зле, ще си легне вкъщи и няма да ходи никъде и няма да зарази никого, а и ще вземе мерки по-рано”. По думите на вирусоложката коронавирусът Covid-19 е необичайно издръжлив в сравнение с другите вируси, но е с типична издръжливост за коронавирусите.

Вижте нашите специални оферти и няма да съжалявате:

Харесайте сега най-бързо развиващата се медия!
Сподели ни и присъедини всички свои приятели във “Фейсбук”

Следете сайта ни и бъдете усведомени за всяка новина от България и цял свят. Качваме постоянно, за да разбирате всичко на време.

Харесайте страницата ни във фейсбук и бъдете винаги информирани

При проблеми, въпроси и други казуси може да се обърнете към нас на e-mail: [email protected]

Можете да ни потърсите и на лично съобщение във фейсбук страницата ни.

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook