ПЪЛНО БЕЗОБРАЗИЕ! По 1 маска на седмица дават на медицинските сестри

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook
Вижте нашите специални оферти и няма да съжалявате:

Въпреки обявеното извънредно положение в България и уверенията на държавата да подсигури защитни облекла и предпазни маски за всички медицински лица, борещи се на първа линия с COVID-19, това все още не се е случило в Специализираната болница по белодробни болести в София.

Санитар от болничното заведение разкри, че от управата на „Света София” са отпуснали на медицинските сестри по една маска седмично. Все още не са раздадени за всички предпазни костюми и скафандри, нито дори предпазни очила.

„Засега имаме единствено по 1 маска с активен въглен, която сме принудени да перем през 3 часа, преди отново да я ползваме. Част от лекарите и сестрите са снабдени със защитни облекла, но те не достигат до всички”, разказва санитарят.

Преди 2 дни 6 медицински сестри от Клиниката по белодробни болести в София депозираха оставки заради липсата на предпазни условия, докато лекуват евентуални заразени с коронавирус. Лекарите в болницата засега остават да извършват задълженията си, но сред тях цари страх, тъй като изобщо не са подготвени за бурно развиващата се ситуация.

„Ако до понеделник не пристигнат обещаните още преди седмица защитни облекла, маски и дезинфектанти, ще има нови напуснали лекари и медицински сестри”, алармира служителят в Белодробна болница.

Вижте нашите специални оферти и няма да съжалявате:

Харесайте сега най-бързо развиващата се медия!
Сподели ни и присъедини всички свои приятели във “Фейсбук”

Следете сайта ни и бъдете усведомени за всяка новина от България и цял свят. Качваме постоянно, за да разбирате всичко на време.

Харесайте страницата ни във фейсбук и бъдете винаги информирани

При проблеми, въпроси и други казуси може да се обърнете към нас на e-mail: [email protected]

Можете да ни потърсите и на лично съобщение във фейсбук страницата ни.

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook