Трагедия: Почина Иван Стойчев, водил тежка битка с Ковид повече от седмица

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook

Бившият плувец от Бургас Иван Стойчев е починал от коронавирус, съобщиха за Флагман.бг негови близки. 30-годишният мъж издъхна вчера в УМБАЛСМ „Пирогов“, където повече от седмица е водел тежка битка с COVID-19.

30-годишният мъж напусна този свят вчера в УМБАЛСМ „Пирогов“. Преди около две седмици бившият плувец се разболял. Имал всички симптоми на коронавируса, но преценил, че може да го преодолее и без лекарска помощ.

Няколко дни се е лекувал вкъщи, но състоянието му не се е подобрявало. На петия ден младият мъж съвсем се е влошил. Приет е в УМБАЛСМ „Пирогов“ в изключително тежко състояние, малко по-късно е приведен в реанимация. Лечението и неимоверните усилия на лекарите по никакъв начин не са дали резултат, споделят още близки на починалия бургазлия.

„Нищо не помогна. От ден на ден се влошаваше още повече. Накрая бе интубиран. Близо седмица беше на командно дишане и вчера загуби битката“, каза приятел на Стойчев.

Иван е от известно плувно семейство с големи успехи в спорта. Майка му Соня Стойчева е една от утвърдените треньори по плуване, която заедно с другия си син Янчо и съпруга си Стоян успя да наложи ПК „Бриз“ като един от водещите клубове в града и страната.

Иван също бе ключова фигура в развитието на плувния клуб. Той е бивш състезател и дългогодишен неизменен член на съдийския състав на държавни първенства, той бе човекът, който с техническите си качества успя пръв да направи възможно клубен турнир у нас да бъде предаван с картина на живо.

Младият мъж бе решил да се развива в сферата на IT-технологиите. Именно затова с преместил в София. Работел в престижна софтуерна компания и развивал успешна кариера.

„В деня на шегата съдбата се намеси и ни отне един от най-забавните и искрени хора на този свят. Рошавия вече не е сред нас, но оставя след себе си сърцето и душата си изляти в творчеството му. Ще запомним Иван като един вечно усмихнат младеж следващ мечтите си. Усмихнете се и вие в негова памет“, пишат неговите близки в страницата му във Фейсбук.

Флагман

Вижте нашите специални оферти и няма да съжалявате:

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook