Тя пребори коронавируса и разказва какви са първите симптоми

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook
Вижте нашите специални оферти и няма да съжалявате:

Елизабет пребори коронавируса и разказва какви са първите симптоми

37-годишната американка Елизабет Шнайдер от Сиатъл, щата Вашингтон, оздравя след като е била заразена с коронавирус COVID-19. Жената споделя за всички хора по света, какви са ранните симптоми на заболяването. Елизабет, която в професионален план притежава докторска степен в областта на биоинженерството, разкрива пред „Франс прес”, че разказва своята историята, за да „даде малко надежда на хората”.

Както почти 80 % от случаите на заболели с коронавирус, тя също е била с леки симптоми. Повечето случаи, които са изисквали хоспитализация, са били свързани с хора над 60-годишна възраст и заболели с диабет, сърдечни или белодробни заболявания.

Елизабет Шнайдер разказва, че на 25 февруари е усетила първите симптоми, които наподобявали грип. Появили се 3 дни, след като била на парти. По-късно други петима човека, които присъствали на същото парти, били диагностицирани с коронавирус.

„Събудих се и се почувствах отпаднала, но това не е нещо повече от онова, което обикновено чувствате, когато сутрин трябва да станете от леглото и да отидете на работа. Освен това през уикенда бях много заета”, разказва Шнайдер.

Около обяд вече получила главоболие, развила температура и усетила болки по цялото тяло. Това й било достатъчно, за да напусне веднага работа и се прибере вкъщи. Заспала, а когато се събудила посред нощ, била с 39,4° температура.

“И в този момент започнах да треперя неконтролируемо – имах втрисане и изтръпване в крайниците, и това леко ме притесни”, казва още тя. Шнайдер не е и предполагала, че може да е заразена с коронавирус, защото обичайните симптоми – кашлица и недостиг на въздух, липсвали.

Посетила лекар. Била посъветвана от него да си стои вкъщи, да си почива и да пие колкото може повече течности. Започнала да подозира, че е възможно да е заразена с коронавирус, заради това което била прочела в публикации в социалните мрежи. Приятел във Фейсбук й написал, че други хора от партито, на което била и тя, са получили подобни симптоми.

Лекарите обаче не им направили тест за коронавирус, защото нямали общите признаци. На 7 март лошата новина й била съобщена. Тестът й за коронавирус се оказал положителен. Симптомите й почти били изчезнали, когато й поставили диагнозата.

Местните здравни власти й казали да си остане вкъщи за 7 дни след появата на симптомите или до 72 часа след изчезването им. Седмица след това жената се почувствала по-добре и вече излиза навън, но все още избягва големи събирания и продължава да работи от вкъщи.

Тя пребори коронавируса и се надява нейният пример, който вероятно ще е типичен за по-голямата част от случаите, да може да успокои останалите и да им вдъхне кураж.

Вижте нашите специални оферти и няма да съжалявате:

Харесайте сега най-бързо развиващата се медия!
Сподели ни и присъедини всички свои приятели във “Фейсбук”

Следете сайта ни и бъдете усведомени за всяка новина от България и цял свят. Качваме постоянно, за да разбирате всичко на време.

Харесайте страницата ни във фейсбук и бъдете винаги информирани

При проблеми, въпроси и други казуси може да се обърнете към нас на e-mail: [email protected]

Можете да ни потърсите и на лично съобщение във фейсбук страницата ни.

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook