Ужасът в Испания няма край: 769 умрели за 24 часа, още над 4 000 в критично състояние

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook
Вижте нашите специални оферти и няма да съжалявате:

Броят на смъртните случаи от коронавируса в Испания нарасна през последните 24 часа със 769 или с с близо 19% до общо 4858, съобщиха в петък здравните служби на страната.

Ежедневният скок на фаталните случи от инфекцията е най-високият от началото на епидемията в страната. Това сочат най-новите данни на здравното министерство в Мадрид, публикувани от медии в страната. Общият брой на жертвите е 4858. Потвърдените случаи на коронавирусна инфекция са общо 64 059 – ръст с 14% спрямо вчера (вчерашният ръст спрямо ден по-рано бе 18 на сто). Общо 4165 души са в интензивни отделения. Предстои да се потвърди делът на живеещите в старчески домове в новата статистика (повечето жертви са на възраст над 60 г., а най-голяма е смъртността сред заразените над 75). Вчерашните данни, на базата на 4089 смъртни случая, сочеха, че 1517 от тях са обитатели на домове за възрастни в цяла Испания. Това са 37 на сто от всички починали.

Излекуваните също се увеличават – към този час са 9357 души (това означава, че болните са малко над 54 700). Мадрид остава областта с най-много случаи (19 243), но рязко растат и в Каталуня (12 940). В Мадрид са близо половината (2412) от жертвите и над половината (5044) от излекуваните.

Вижте нашите специални оферти и няма да съжалявате:

Харесайте сега най-бързо развиващата се медия!
Сподели ни и присъедини всички свои приятели във “Фейсбук”

Следете сайта ни и бъдете усведомени за всяка новина от България и цял свят. Качваме постоянно, за да разбирате всичко на време.

Харесайте страницата ни във фейсбук и бъдете винаги информирани

При проблеми, въпроси и други казуси може да се обърнете към нас на e-mail: [email protected]

Можете да ни потърсите и на лично съобщение във фейсбук страницата ни.

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook