Ужасяващи СНИМКИ от болницата в Бергамо: Слагат на пациентите пластмасови балони

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook
Вижте нашите специални оферти и няма да съжалявате:

Ужасяващи сцени от отделението за интензивно лечение на болницата в Бергамо показват, че пациентите с коронавирус се закопчават в шлемове от „пластмасови балони“, докато неистово медици се бързат между тях, опитвайки се да спасят живота им

Камери са отишли ​​зад кулисите на болница, наречена „Апокалипсис“ от лекарите, тъй като умиращите пациенти се борят да дишат на фона на коронавирусната криза, избиваща хиляди в Италия.

Сцените на хаоса и касапницата показват, че Италия се бори да се справи с мъртвите и умиращите.

Италианските лекари от Бергамо апелират Великобритания и други страни да спрат разпространението на болестта, за да не повторят ситуацията, която сега е в Бергамо. Те признават, че не са преживели нищо подобно.

„Коронавирусът не е обикновена бронхопневмония. Всички болници в Северна Италия са запълнени, здравеопазването ни вече е в критично състояние“, признават медиците.

Притеснителните снимки показват хора, поразени от Covid-19 и покрити с шлемове от „пластмасов балон“, за да се изравни налягането на въздуха в белите дробове.

Положението с коронавируса в Северна Италия излиза извън контрол.

Вече стана ясно, че смъртните случаи в страната са повече, отколкото в Китай. Пациентите в болниците на Бергамо са лекувани направо в спешните центрове, защото местата за интензивни грижи са препълнени. Сред тежко болните вече не са само най-възрастните хора, към апаратите са свързани и пациенти на средна възраст.

На притеснителни кадри, направени от Sky News, се вижда как хора в болница в регион Ломбардия са с пластмасови шлемове на главата. Леглата са поставени тясно едно до друго, лекарите просто не могат да смогват. Затова и в разрпостраненото си обръщение към Великобритания те предупреждават за необходимостта от спешни мерки, за да не се повтори кошмарът от Италия.

Медиците говорят за критичната ситуация като за „апокалипсис“.

Британският ежедневник Мирър описва работата на един от лекарите в болница в Бергамо Роберто Консентини. Той разкрива, че никога не се е сблъсквал с нещо подобно. „Съвсем не прилича на грип, по-скоро като хронично възпаление на белите дробове със сериозно протичане на заболяването. Всеки ден ни докарват по 50-60 болни и повечето от тях са в толкова сериозно състояние, че се налага веднага да бъдат поставени на вентилаторно дишане“, казва той.

Колегите му признават, че вече са на края на силите си и не са сигурни колко още ще продължат да се справят при този наплив от пациенти.

Броят на мъртвите в Северна Италия нараства до такава степен, че се налага намесата на военните, които извозват телата. Така много от починалите няма да имат дори достойно погребение. Той надхвърли 4000 и вече е 4032, по официални данни. Само в петък жертвите бяха 627, предаде агенция Ройтерс.

Вижте нашите специални оферти и няма да съжалявате:

Харесайте сега най-бързо развиващата се медия!
Сподели ни и присъедини всички свои приятели във “Фейсбук”

Следете сайта ни и бъдете усведомени за всяка новина от България и цял свят. Качваме постоянно, за да разбирате всичко на време.

Харесайте страницата ни във фейсбук и бъдете винаги информирани

При проблеми, въпроси и други казуси може да се обърнете към нас на e-mail: [email protected]

Можете да ни потърсите и на лично съобщение във фейсбук страницата ни.

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook