Хванаха директор да изнасилва момиче, но му дадоха само условна присъда

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook
Вижте нашите специални оферти и няма да съжалявате:

По внесен обвинителен акт на Районна прокуратура – Бургас бе наложено условно наказание от 2 години „лишаване от свобода“, изтърпяването на което е отложено с изпитателен срок от 5 години, спрямо бивш директор на училище в с. Ново Паничарево, общ. Приморско, обл. Бургас

Той е подсъдим за това, че е извършил действия с цел да възбуди и удовлетвори полово желание, без съвкупление, по отношение на непълнолетна ученичка. Това съобщават от Районната прокуратура в Бургас. Блудствените действия са се изразили в опипване, целуване, прегръщане и притискане, осъществени с използване на сила. Деянието е извършено на 25 септември 2017 г. в сградата на училището, разположено в с. Ново Паничарево. Осъществено е и чрез използване на положение на зависимост, тъй като подсъдимият е бил директор на учебното заведение, а пострадалата е била ученичка в седми клас в него. Престъплението е квалифицирано по чл.150, ал.1 от НК.

По време на разследването е установено, че директорът повикал момичето в своя кабинет. Формално той я извикал, за да си получи бележника и да си попълни ученическата карта. Преди да влезе в кабинета на подсъдимия, пострадалата решила да включи мобилния си телефон на звукозапис, като по този начин записала действията на директора.

На подсъдимия е наложено и наказание „лишаване от право да упражнява професията директор на учебно заведение“ за срок от две години.

Присъдата на Районен съд – Бургас подлежи на обжалване пред Окръжния съд в града.

Вижте нашите специални оферти и няма да съжалявате:

Харесайте сега най-бързо развиващата се медия!
Сподели ни и присъедини всички свои приятели във “Фейсбук”

Следете сайта ни и бъдете усведомени за всяка новина от България и цял свят. Качваме постоянно, за да разбирате всичко на време.

Харесайте страницата ни във фейсбук и бъдете винаги информирани

При проблеми, въпроси и други казуси може да се обърнете към нас на e-mail: [email protected]

Можете да ни потърсите и на лично съобщение във фейсбук страницата ни.

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook