Цвета Караянчева: Замразяването на заплатите на депутатите не е добре, трябва да се вдигат

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook
Вижте нашите специални оферти и няма да съжалявате:

Д-р Даниела Дариткова е практикуващ лекар, от четвъртък беше в избирателния си район, работила е с много пациенти. Прегледала е 1-2 случая, дори 3 случая на коронавирус, предполагаме, че оттам е дошла заразата.

Това коментира в специалното студио на bTV председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, след като по-рано тази вечер стана ясно, че председателят на ПГ на управляващите е с COVID-19.

Освен Дариткова, с положителна проба е и колежката ѝ Даниела Малешкова.

Двете остават под карантина 28 дни, посочи Караянчева. Тя посочи, че утре се чакат резултатите на още 20-30 депутати. Масовото тестване на народни представители започна, след като д-р Хасан Адемов от ДПС беше хоспитализиран с положителна проба. По думите на председателя на НС той е „в добро състояние, възстановява се, лекува се“.

Народното събрание продължава да работи, подчерта Цвета Караянчева. Ще има специална организация на работата на депутатите – по няколко души ще бъдат пускани за регистрация, дебатите ще са с намален състав и по-голяма дистанция между присъстващите в пленарна зала, а групите ще влизат една след друга, за да гласуват.

В отговор на въпрос, Караянчева потвърди, че предстои актуализация на депутатските заплати. Тя обаче посочи, че призивите за замразяване на възнагражденията са неоснователни, защото в момента парите са на база по-висока ставка, отколкото биха били от май. Според нея по-правилното е да се дарява една трета от размера на заплатата.

Вижте нашите специални оферти и няма да съжалявате:

Харесайте сега най-бързо развиващата се медия!
Сподели ни и присъедини всички свои приятели във “Фейсбук”

Следете сайта ни и бъдете усведомени за всяка новина от България и цял свят. Качваме постоянно, за да разбирате всичко на време.

Харесайте страницата ни във фейсбук и бъдете винаги информирани

При проблеми, въпроси и други казуси може да се обърнете към нас на e-mail: [email protected]

Можете да ни потърсите и на лично съобщение във фейсбук страницата ни.

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook